Clătite blonde si beţive

de ionix in Dulciuri, 15 Oct 2010 | 9202 vizualizari

 

interzis minorilor :D

 

INGREDIENTE

Pentru clatite:

  • 500 ml de bere
  • Doua oua
  • 3 linguri cu ulei
  • Esenta de vanilie
  • Un praf de sare
  • Circa 300-400 g faina

  Pentru umplutura:

  • Dulceata de gutui si dulceata de visine
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clătite blonde si beţive:

Ouale se bat bine cu un praf de sare si esenta de vanilie.

Se adauga uleiul, putin cate putin, si apoi berea, tot putin cate putin.

Se toarna si faina cat sa iasa un aluat gros ca smantana de tara, adica mai gros decat smantana din comert.

Cantitatea de faina poate diferi, puneti suficient de multa cat sa va iasa aluatul bun.

Aluatul rezultat se pune la frigider pret de 15-20 de minute si apoi facem clatitele.

De obicei iti dai seama dupa prima clatita, daca mai ai nevoie de faina sau ceva lichid.

Clatitele se perpelesc intr-o tigaie bine incinsa si unsa cu ulei.

Eu prefer sa pun mai mult ulei in tigaie, il intind in toata tigaia si apoi scurg uleiul intr-o cana. Asa fac la fiecare clatita pentru a fi sigura ca tigaia e unsa cum trebuie.

Clatitele se ung cu dulceata sau gem si se servesc cu bere.

Daca tot sunt betive, sa fie betive pana la capat.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Clătite blonde si beţive" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (39)

diaconta 1

17.10.2010, 16:58

Ionixule,nu vrei sa imperechem clatitele tale blonde cu ale mele ciocolatii?

ionix 1

17.10.2010, 23:14

@Lacramioara... dau eu bere

@Dia... si-ar iesi niste mulatre

bettyC 1

10.12.2011, 22:50

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Clatite cu bere ( umplute cu gem de smochine )