Clatite boieresti

de Corinuta in Dulciuri, 30 Iul 2010 | 15032 vizualizari

 

Dupa reteta de clatite banatene.....la care am ''visat'' de cand le-am vazut la Gabytza, asa ca musai era sa le execut!:)

 

INGREDIENTE

  • Ptr.Clatite:
  • 2 oua
  • un praf de sare
  • 2 linguri zahar
  • 300 ml apa minerala
  • 100 g faina
  • ulei ptr prajit
  • Ptr umplutura:
  • 250 g branza de vaci
  • 1 ou
  • 50 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • Ptr.crema si bezea:
  • 3 oua
  • 200 g zahar
  • 200 g smantana grasime 30% sau mascarpone
  • 1 plic de zahar vanilat
  • un praf de sare
  • unt cat o nuca ptr uns forma
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite boieresti:

Se bat bine ouale cu zaharul, sa adauga treptat apa minerala, apoi faina cernuta si praful de sare. Se prajesc clatitele intr-o tigaie unsa cu putin ulei cate 40-50 de secunde pe fiecare parte. Se lasa sa se raceasca.

Intre timp se pregateste umplutura:se amesteca bine branza cu oul, zaharul si zaharul vanilat. Cand s-au racit, se umplu clatitele pe rand cu amestecul de branza si se ruleaza.

Se unge un vas termorezistent cu unt, se aseaza clatitele una langa alta si se ung cu putin unt deasupra.

Se mixeaza 3 galbenusuri cu 80 g zahar si zaharul vanilat, se adauga smantana si se toarna peste clatite.

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se adauga restul de 120 g zahar si se bate pana se dizolva. Se acopera clatitele cu bezeaua si se dau la cuptor la foc mic aprox 20 de minute pana se caramelizeaza bezeaua.

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite boieresti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

Corinuta 1

10.09.2013, 13:10

Bya Ralu 1

10.09.2013, 17:57

vai....vreau si eu

Corinuta 1

10.09.2013, 18:05

amu sa tot vrei, ca demult n-am mai facut!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura turnata cu branza