Clatite brasovene

de Corinuta in Aperitive / Garnituri, 18 Oct 2010 | 14847 vizualizari

 

Ce pot sa spun decat........foarte bune, te lingi pe degete!

 

INGREDIENTE

  • Ptr. clatite:
  • 3 oua
  • 300 g faina
  • 500 ml lapte
  • Ptr. umplutura:
  • 1 kg ciuperci(sau carne de pui,sau ficatei, sau muschiulet de porc)
  • 1 ceapa
  • 2 oua
  • 200 ml lapte
  • 1 lingura faina
  • 2 linguri ulei(untura)
  • 1 legatura marar
  • cimbru uscat
  • tarhon cateva frunze
  • sare, piper, boia
  • Ptr. crusta:
  • 3 oua
  • 200 g pesmet
  • 4-5 linguri ulei
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite brasovene:

Se bat bine ouale cu un praf de sare, se adauga faina si laptele si se amesteca pana se omogenizeaza. Se da aluatul la frigider ptr aprox. o ora. 

Ciupercile (sau carnea) se spala si se curata (daca este cazul) si se toaca marunt. Se curata si se toaca ceapa. Se pune uleiul la incins si se prajesc ceapa si ciupercile impreuna. Se amesteca faina cu laptele si cu ouale, se toarna peste ciuperci si se condimenteaza cu sare, piper, boia si cimbru. Se amesteca bine si se lasa sa fiarba cateva minute, pana se leaga umplutura. Se toaca mararul si tarhonul si se amesteca cu umplutura.

Se prajesc clatitele mai grosute intr-o tigaie mare. Ies cam 12-13 clatite din aceasta cantitate.Se umplu clatitele calde cu umplutura de mai sus, se ruleaza si se infunda capetele.

Se bat ouale cu un praf de sare, se incinge uleiul in tigaie, apoi se trec clatitele prin ou si prin pesmet si se prajesc pe toate partile pana se coloreaza pesmetul si se face crusta.

Se potrivesc bine cu un sos de rosii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite brasovene" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv tortilla cu cartofi si bacon