Clatite brasovene

de Julie in Aperitive / Garnituri, 8 Noi 2010 | 31020 vizualizari

 

"Ardealul e o lume generoasa ,din totdeauna nehotarata intre rasarit si apus" . Din aceasta lume ne aduce Radu Anton Roman minunata reteta de clatite brasovene. O mixtura saseasco-romaneasca, o mancare foarte speciala, gustoasa si " temeinica" .

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 3 oua,
  • 500 ml lapte,
  • sare,
  • 300 g faina ( pentru 14-15 clatite)
  • Coaja:
  • 3 oua,
  • 200 g pesmet
  • Umplutura:
  • 500 g carne de pui,
  • 500 g ciuperci,
  • 1 ceapa,
  • 2 oua,
  • 1 lingura faina,
  • 1 pahar lapte,
  • 2 linguri ulei(untura) ,
  • sare,
  • piper,
  • paprica,
  • cimbru uscat- dupa chef
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite brasovene:

Umplutura:

Ceapa, ciupercile si carnea se trec prin masina de tocat ( sa fie cat mai simplu ;)   Se incinge uleiul sau untura si se pun toate la calit. Faina se desface in lapte rece si se bate cu ouale. Cand s-au inmuiat si s-au rumenit usor ceapa, carnea si ciupercile ,se adauga sosul cu lapte si ou, cimbru, piper, paprica, sare. Se amesteca bine si se mai lasa sa fiarba cateva minute pana cand amestecul se ingroasa.

Clatitele:

Se amesteca toate ingredientele pentru aluat si se prajesc clatitele care trebuie sa fie un pic mai groase si mai mari, sa incapa umplutura si sa se poata inchide la capete.

Umplerea:

Clatitele calde se umplu cu amestecul pregatit si se ruleaza ,infundand capetele. Se trec prin ou, apoi prin pesmet si se pun la prajit pana se coloreaza pesmetul si se formeaza coaja- "partea de originalitate a brasovencei"  .Se scot pe hartie absorbanta .Se aseaza pe platou si apoi "va curge sosul in valuri"  , care sos poate fi de rosii sau de smantana- dupa cum preferi.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Clatite brasovene 61590
retete culinare - Clatite brasovene 61591
retete culinare - Clatite brasovene 61592
retete culinare - Clatite brasovene 61593
retete culinare - Clatite brasovene 61594
retete culinare - Clatite brasovene 61595

COMENTARII (29)

feliciacristea46 1

29.01.2013, 16:08

mi se pare indigest sa le mai prajesti odata dupa ce au fost umplute ! in rest, sunt bune.

aurelia71 1

29.01.2013, 16:24

babi5 1

24.08.2013, 20:47

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55