Clatite brasovene

de Gudinde in Pui, 29 Sep 2009 | 34475 vizualizari

 

O reteta simplificata de clatite brasovene, rapid de facut. Pot fi servite atat ca aperativ cald la o masa sofisticata, cat si ca meniu principal la o masa in familie.

 

INGREDIENTE

Compozitie clatite:
  • 2 oua,
  • o cana de faina,
  • apa minerala si lapte cat e necesar pt a iesi un aluat potrivit de subtire,
  • un pic de sare,
  • 1 lingurita rasa de zahar,
  • ½ lingurita de curry,
  • 1 lingura de ulei.
Compozitie umplutura:
  • 1 piept de pui dezosat si fara piele se taie cubulete mici,
  • 2 borcane conserva de ciuperci feliate sau ciuperci proaspete feliate subtire,
  • o ceapa tocata marunt,
  • sare, piper, rozmarin, tarhon, curry,
  • 2 lingurite cu varf de faina,
  • 3 linguri bune de smantana.
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite brasovene:

Pt realizarea clatitelor se amesteca componentele, se lasa minim 30-40 min. la rece si apoi se coc clatitele.

Cat timp compozitia de clatite sta la frigider, se prepara umplutura.

Se caleste ceapa pana devine sticloasa, se adauga pieptul de pui taiat cubulete si se continua calirea. Dupa ce se evapora zeama lasata de pui, se adauga ciupercile si cata putina apa, pana cand carnea este complet patrunsa. Se adauga condimentele si verdeturile, apoi faina amestecata cu smantana. Se amesteca continuu la foc mic 5-10 minute sa se fiarba sosul. Daca este nevoie se mai adauga putina apa, supa sau vin.

Se umplu clatitele cu compozitie si se servesc calde cu un pic de smantana si daca se doreste un pic de cascaval ras deasupra.                                    

 

RETETA IN IMAGINI

Clatite brasovene-0
Clatite brasovene-1
Clatite brasovene-2
Clatite brasovene-3

COMENTARII (18)

Bya Ralu 1

24.01.2014, 22:28

bune

Alexandra Burz 1

24.01.2014, 22:58

babi5 1

25.01.2014, 15:49

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!