Clatite Brasovene

de Micutza Luana in Dulciuri, 22 Mai 2013 | 1922 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • -2 plicuri zahar vanilat,
  • -50 gr zahar
  • -coaja rasa de la o lamaie si de la o portocala
  • -20 ml cognac
  • -estenta de rom
  • -200 gr branza de vaci proaspata
  • -100 gr stafide
  • -apa plata
  • -apa minerala
  • -faina cat cuprinde
  • -ulei pentru prajit
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite Brasovene:

Amestecam coaja de portocala si lamaie cu faina, apoi pe rand zaharul vanilat, cognacul si apa atat minerala cat si plata. Amestecam pana obtinem o compozitie nici prea subtire, nici prea groasa .

Intre timp pregatim si umplutura pentru clatite. Branza o amestecam cu ouale, zaharul vanilat si zaharul alb. Obtinem o crema peste care adaugam si esenta de rom si stafidele.

Si incepm prin a face clatitele, rand pe rand. Cand sunt gata punem cate o lingura din compozitie si le impaturim facand un patrat. Le asezam intr-o tava, nu este necesar sa o ungem cu nimic si lasam la cuptor circa 15 minute.

Se serveste cu smantana si zahar pudra. 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Clatite Brasovene 230068
retete culinare - Clatite Brasovene 230069
retete culinare - Clatite Brasovene 230070
retete culinare - Clatite Brasovene 230071
retete culinare - Clatite Brasovene 230072
retete culinare - Clatite Brasovene 230073

COMENTARII (16)

Rocsi 1

22.05.2013, 20:00

Bya Ralu 1

22.05.2013, 22:02

veniti la brasov merisor

Micutza Luana 1

23.05.2013, 16:43

haideetiiii

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D