Clatite brasovene gratinate

de Oana in Pui, 30 Sep 2009 | 59203 vizualizari

 

Inspirata de reteta lui Gudinde si pofticioasa mare cum sunt, am facut azi clatitele brasovene gratinate.
Chiar ca sunt delicioase, iar calde sunt dementiale, merita incercate!

 

INGREDIENTE

        Clatite:
  • 1 l lapte
  • 3 oua
  • 650 g faina
  • 3 linguri ulei
  • o lingurita sare
  • o lingurita zahar
         Umplutura:
  • 1 piept de pui
  • 500 g ciuperci proaspete
  • o ceapa
  • o legatura marar
  • 3 linguri cu smantana
  • o lingura faina
  • 100g cascaval ras
  • sare
  • piper
  • o legatura de marar
        Topping:
  • 2 linguri cu smantana
  • 3 linguri cu lapte
  • 100g  cascaval ras
 
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite brasovene gratinate:

Am pregatit mai intai umplutura. Ceapa se taie cubulete si se caleste in putin ulei de masline, apoi se adauga ciupercile taiate feliute (bineinteles curatate si spalate) si se lasa pe foc pana scade zeama. Se condimenteaza cu sare si piper. Pieptul de pui se taie cuburi micute si se caleste separat in putin ulei. Se lasa pe foc pana scade toata zeama lasata, apoi se rastoarna peste ciuperci. Eu am folosit wok-ul, fiind destul de inalt si incapator. Se mai pune un pahar cu apa si se lasa la inabusit, amestecand din cand in cand. La final se adauga smantana amestecata cu faina si putina apa si se lasa sa scada bine sosul. Se presara mararul tocat marunt si cascavalul ras si se amesteca bine. Se pune amestecul intr-un vas de iena si se tine la cald, cu capac.

Se amesteca ingredientele pentru clatite si se coc intr-o tigaie mai mare. Ies cam 20 de clatite, eu am folosit doar 16, cate doua clatite de portie.

Se umplu clatitele si se impacheteaza bine capetele, apoi se aseaza intr-un vas termorezistent. Smantana pentru topping se amesteca cu laptele si se toarna peste clatite, iardeasupra cascavalul ras. Se pune vasul in cuptorul incins pana se topeste cascavlul si se rumeneste usor. Va fi putin crocant, extraordinar de bun! Se serveste fierbinte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite brasovene gratinate" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
"Maftoul "cu pui- specific Palestinei