Clatite cu banane, lamaie si mac

de Merisor in Dulciuri, 28 Iul 2015 | 6442 vizualizari

 

Tot din seria clatitelor preparate la Panini Maker Breville, am incercat si combinatia banane + mac si aroma de lamaie.
Au fost delicioase si s-a cerut bis a doua zi.

 

INGREDIENTE

  • 2 banane
  • 2 oua
  • 2 linguri zahar
  • 2 linguri ulei de masline
  • coaja si zeama de la o lamaie
  • 200 ml chefir
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1/4 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1 varf cutit sare
  • 3 linguri mac
  • 250 gr faina
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite cu banane, lamaie si mac:

Decojim bananele, le rupem in bucati si le punem in vasul blenderului

Adaugam peste le zeama de la o lamaie si le pasam bine.

Mixam ouale cu sarea si zaharul, apoi adaugam uleiul si compozitia de banane.

Dizolvam bicarbonatul si praful de copt in chefir si turnam imediat kefirul peste compozitia de clatite, omogenizam bine totul, adaugam si coaja de lamaie rasa fin, apoi incorporam treptat macul si faina.

Lasam compozitia la odihnit 10 minute, apoi conectam Panini Maker Breville la sursa de curent si asteptam invitatia la prepararea primei clatite, prin aprinderea ledului verde.

Cu un polonic turnam compozitia la centrul placutei inferioare a aparatului, nivelam usor si inchidem capacul.

Asteptam din nou aprinderea ledului verde a aparatului Panini Maker Breville si gata-i clatita.

Transferam clatita pe platou si imediat o intindem pe urmatoarea si tot asa pana epuizam aluatul.

Sunt foarte aromate, se simte si gustul bananelor si lamaia, iar macul se rontaie placut in dinti :)

TIPS-URI

1

Nu mai este nevoie sa fie umplute cu altceva, se pot consuma ca atare, pentru ca sunt tare aromate si dulci.

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite cu banane, lamaie si mac" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Clatite umplute cu banane si crema de alune