Clatite cu banane si gem de afine

de artyandra in Dulciuri, 14 Sep 2014 | 2313 vizualizari

 

Atat de gustoase au fost, incat sora mea nu s-a rabdat sa astepte pana termin de facut poza si a si gustat din clatita.

 

INGREDIENTE

  •  200 g făină 
  • 300 ml lapte 
  • 3 ouă ·
  • 100-120 ml apă minerală 
  • 1 lingura rom 
  • 1-2 linguri ulei sau unt pentru prăjit clătitele
  • Pentru umplutură 
  • 400 g brânză dulce 
  • 80 g zahăr pudră
  • 1 pachet zahăr vanilat 
  • 1 lingurita miere 
  • 100 g smântână 
  • coaja de la o lămâie 
  • 500 g fructe proaspete
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite cu banane si gem de afine:

1. Se bat ouăle cu jumătate din lapte şi făina adăugată puţin câte puţin, să nu se formeze cocoloaşe. Când se obţine un aluat omogen se subţiază cu restul de lapte, rom şi apa minerală. Aluatul obţinut se lasă 10-15 minute deoparte, să se odihnească.

2. Între timp, se pregăteşte umplutura. Se pasează brânza dulce şi se freacă cu zahărul pudră şi zahărul vanilat, până se dizolvă tot zahărul. Se adaugă mierea, smântâna şi coaja de lămâie şi se amestecă până se omogenizează.

3. Într-o tigaie încinsă cu puţin ulei, se coc pe rând clătitele. Se umplu apoi cu brânza dulce şi se servesc cu fructe proaspete.

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite cu banane si gem de afine" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (6)

Bunica 1

11.01.2015, 08:02

La multi ani!

Geanina87 1

11.01.2015, 10:58

La multi ani!

Ina 1

11.01.2015, 13:02

La multi ani! Ce frumoasa esti

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Clatite cu fineti si banane - un an de bucataras