Clatite cu bezea

de Lau in Dulciuri, 5 Mar 2012 | 1931 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 1 l sana
  • 2 praf de copt
  • 1 lamaie 
  • 150 g zahar
  • faina
  • ulei
  • UMPLUTURA
  • dulceata de cirese
  • crema de vanilie(pentru tarte, cumparata)
  • CREMA
  • 500 ml lapte
  • 2 linguri faina
  • 1 lingura cacao
  • 5 linguri zahar
  • esenta de rom
  • BEZEA
  • 3 albusuri
  • 5 linguri de zahar
  • 1 praf de sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite cu bezea:

Mixam ouale cu sarea si zaharul,adaugam sana,coaja de lamaie si zeama,praful de copt si faina mixam si dam la frigider 30 min,adaugam putin ulei si amestecam. Incalzim bine tigaia si facem clatitele,le lasam sa se raceasca

Ungem cate o clatita cu gem si crema si le impaturim.

Ungem tava cu unt si asezam o clatita cu gem, alta cu crema una langa alta, procedam astfel pana terminam.

Laptele il punem la fiert cu zaharul, amestecam faina cu cacaoua si putin lapte, cand da in clocot laptele adaugam amestecul de faina si lasam sa fiarba cca 2-3 min. Turnam peste clatite si dam tava la cuptor(cca 10 min) pana facem bezeaua.

Mixam albusurile cu un praf de sare,adaugam zaharul si mixam pana se topeste.

Scoatem tava si adaugam albusurile deasupra,dam tava la cuptor pana se usuca bezeaua(cu focul mic si usa intredeschisa)

 

RETETA IN IMAGINI

Clatite cu bezea-0
Clatite cu bezea-1
Clatite cu bezea-2
Clatite cu bezea-3
Clatite cu bezea-4

COMENTARII (22)

Lau 1

07.03.2012, 13:17

Cris2711 1

07.03.2012, 13:19

Lau 1

07.03.2012, 14:10

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

pe 06.12 la 19:41