Clatite cu bombonele de ciocolata a la gabriela

de gabrielasfechis in Dulciuri, 9 Ian 2016 | 225 vizualizari

 

Cand ai chef, ai chef .... de facut mancare.


Si daca tot sunt la dieta si mi-am propus sa nu mai mananc ciocolata. m-am hotarat sa fac clatite, nu foarte dulci dar foarte bune :)


Faina si apa minerala nu le-am masurat, am pus dupa ochi, in functie de cate clatite doriti sa faceti.

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • faina
  • apa minerala
  • 4 - 5 linguri miere poliflora
  • praf de copt
  • lapte 500 mlesenta de vanilie
  • 40 gr bombonele de ciocolata Orlando's
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite cu bombonele de ciocolata a la gabriela:

Incalzim putin laptele.

Intr-un bol ceva mai mare, sau in vasul in care obisnuiti sa faceti clatite, se sparg ouale si se bat cu putina sare, apoi se adauga laptele caldut si mierea. Se bate bine cu telul pana se topeste mierea. Se adauga faina (ceva mai multa faina decat se pune de obicei la clatite, aluatul sa fie mai consistent) si praful de copt si se amesteca bine pana se omogenizeaza compozitia. La final adaugam esenta de vanilie si bombonelele de ciocolata si se amsteca din nou.

Intr-o tigaie unsa cu putin ulei si incinsa se aseaza cate un polonic din compozitie si se intinde usor pana obtineti o forma rotunda.  Se lasa pe o parte pana se fac bule micute deasupra, apoi se intoarce pe cealalta parte si se lasa pana se rumeneste frumos.

Se poate servi calda cu fineti, miere, frisca, dulceata etc. :)

Pofta buna.

 

RETETA IN IMAGINI

Clatite cu bombonele de ciocolata a la gabriela-0
Clatite cu bombonele de ciocolata a la gabriela-1
Clatite cu bombonele de ciocolata a la gabriela-2
Clatite cu bombonele de ciocolata a la gabriela-3

COMENTARII (2)

Camelya 1

09.01.2016, 10:17

Bunee

mirela0911 1

09.01.2016, 20:56

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04