Clatite cu branza

de Miha in Dulciuri, 29 Apr 2010 | 2206 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 g branza de vaci
  • 200 ml lapte
  • 100 g zahar
  • 3 oua
  • 3 linguri bilute de ciocolata
  • 150 g faina
  • esenta de vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite cu branza:

Branza de vaci o mixam cu zaharul si o parte din lapte , daca este prea uscata, pana devine ca o crema fina de branza.

Separam albusurile de galbenusuri, iar acestea din urma le mixam unul cate unul in crema de branza. Adaugam restul de lapte si esenta de vanilie. Adaugam si faina, amestecand bine sa nu se formeze cocoloase.

Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare si le incorporam usor in compozitie, impreuna cu bilutele de ciocolata.

Ungem o tigaie cu putin unt si turnam cu un polonic din compozitie, atat cat sa se acopere suprafata tigaii, in strat potrivit de gros. Cand s-a prajit foaia pe o parte, se intoarce pe partea cealalta cu ajutorul unei palete. Foile sunt destul de moi si fragile, dar cu putina atentie se pot intoarce foarte bine.

Se scot pe un platou, se impacheteaza in 4 si se pudreaza cu zahar.

Se servesc calde.

 

RETETA IN IMAGINI

Clatite cu branza-0
Clatite cu branza-1
Clatite cu branza-2
Clatite cu branza-3
Clatite cu branza-4

COMENTARII (4)

mihaelar63 1

29.04.2010, 01:06

toata noaptea doar clatite am sa visez

ana 1

29.04.2010, 07:44

ne plac clatitele ,dar nu-mi place sa le fac ,fur si eu 3

Rocsi 1

29.04.2010, 14:36

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04