Clătite cu brânză dulce

de carmenvlad in Aperitive / Garnituri, 6 Noi 2011 | 2836 vizualizari

 

Am preparat același aluat de clătite, puțin diferit și am umplut clătitele cu un amestec de brânză dulce.

 

INGREDIENTE

  • 3 ouă
  • 400 g făină
  • 300 ml apă minerală
  • 50 ml ulei (2 linguri se pun în aluat, restul se foloseşte la prajit)
  • un praf de sare
  • 1 praf de copt Dr. Oetcker
  • 500 g brânză dulce
  • 2 linguri smântână
  • Piper proaspăt măcinat
  • 1 legătură mărar verde
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clătite cu brânză dulce:

Ouăle se bat cu un tel împreună cu un praf de sare. Se cerne făina, se amestecă cu praful de copt și se dizolvă cu apa minerală. Se pune peste compoziţia de ouă. Apoi se adaugă uşor laptele şi 2 linguri de ulei (adăugaţi lapte cât credeţi de cuviinţă). Se face compoziţia de consistența unei smântâni mai groase. Apoi se unge cu puţin ulei tigaia de clătite, se pune pe foc şi după ce s-a încins bine se toarnă cu un polonic aluatul de clătite. Se roteşte uşor tigaia astfel încât aluatul să cuprindă tot spaţiul, se lasă clătita să se rumenească şi se întoarce pe partea cealaltă. Se răstoarnă clătita pe o farfurie şi se procedează la fel cu întregul aluat până când se termină. Apoi se umplu clătitele cu brânza dulce amestecată cu sare, piper, mărar verde proaspăt tocat și 2 linguri de smântână. Se împachetează clătitele sub formă de pliculețe si se servesc ca aperitiv.

Poftă bună!

 

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Clătite cu brânză dulce 132508
retete culinare - Clătite cu brânză dulce 132509
retete culinare - Clătite cu brânză dulce 132510
retete culinare - Clătite cu brânză dulce 132514

COMENTARII (15)

carmenvlad 1

11.11.2011, 05:57

In sfarsit am putin timp la dispozitie si pot sa va multumesc tuturor pentru comentarii.
Diaconita, multumesc si te mai astept.
Desigur Elena, poti sa te servesti.
Miuta si Jolygina, va multumesc dragele mele.

carmenvlad 1

11.11.2011, 06:00

Lacramioara, Rocsi si Teo umplutura pentru clatite se poate face si din branza sarata, telemea de vaca sau branza de capra.

gaby_gabytza 1

18.11.2011, 20:41

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D