Clatite cu branza la cuptor

de Rocsi in Prajituri, 4 Sep 2011 | 4227 vizualizari

 

Cam acesta este desertul ce l-am pregatit pentru acest sfarsit de saptamana.Nu mancasem clatite cu branza de ceva ani,spre rusinea mea,desi stiu cat imi placeau,dar mereu amanam momentul pregatirii lor.Ieri m-am decis si le-am preparat.Asa ca sunteti invitati la mine la o clatita cu branzica!!!

 

INGREDIENTE

  • Pentru clatite:
  • 2 oua
  • 3 linguri zahar
  • 2 linguri ulei
  • 1 plic zahar vanilat
  • jumatate sticluta esenta de rom
  • 1 cana si un sfert apa minerala(sau lapte)
  • 1 plic praf de copt
  • faina(eu am pus cam 15 linguri de faina)
  • Pentru umplutura:
  • 500 gr branza de vaci(poate fi putin mai zemoasa,ca atunci cand vom pune clatitele la cuptor sa se insiropeze putin datorita branzei zemoasa)
  • 4 oua
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 7 linguri zahar pudra
  • coaja de la o lamaie rasa
  • jumatate sticluta esenta de rom
  • dulceata de visine(cu asta am servit noi,dar puteti servi simple,cu ciocolata sau alte sosuri)
  • unt
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite cu branza la cuptor:

Mai intai pregatim aluatul pentru clatite.

Batem ouale cu zaharul,pana ce acesta din urma se topeste. Adaugam uleiul,zaharul vanilat ,esenta si le incorporam. Apoi turnam apa minerala si praful de copt. La urma incorporam faina,treptat,amestecand mereu cu telul. Cand e gata compozitia o dam la frigider sa se odihneasca cam 20 de minute.

Umplutura:

Amestecam branza cu ouale si zaharul pudra. Apoi punem esenta,zaharul vanilat si coaja de lamaie rasa.

Punem o tigaie la incins cu un strop de ulei,pe care il imprastiem pe intreaga suprafata. Cu un polonic punem cate putina compozitie de clatite. Le rumenim frumos pe ambele parti si le asezam pe un platou.

Cand sunt gata toate clatitele,le umplem cu branza pregatita. Le impachetam bine sau le rulam.

Luam o tava de aragaz(sau un vas yena) si o ungem bine cu unt. Asezam in ea clatitele. Dam tava in cuptorul incins,la o temperatura nu foarte mare, circa 15-20 de minute. Cand le scoatem le acoperim cu folie pentru a se patra moi .

Cand le servim punem niste dulceata de visine deasupra,pentru o mai mare savoare!!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite cu branza la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

Rocsi 1

05.09.2011, 21:22

mona,ruxy dragelor va multumesc

Kori 1

25.09.2011, 15:27

yaaammmm , da cred ca e bun rau

Rocsi 1

25.09.2011, 17:37

asa e kori

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Biscuiti spritati