Clatite cu caramel, nuca si banane

de Oana in Dulciuri, 25 Ian 2010 | 6091 vizualizari

 

O combinatie de vis, extraordinar de bune, te lingi pe degete!!

 

INGREDIENTE

  • Pentru clatite:
  • 800 ml lapte
  • 2 oua
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 3 linguri ulei
  • 1 varf de cutit cu bicarbonat stins in cateva picaturi de lamaie
  • faina cat cuprinde
  • Umplutura:
  • 3-4 banane
  • 300 g nuca
  • sos caramel
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite cu caramel, nuca si banane:

Se pregateste compuzitia pentru clatite, se amesteca toate ingredientele cu mixerul si se pune faina pana ajunge la consistenta unei smantani. Se coc clatitele intr-o tigaie teflonata si se pastreaza la cald.

Nuca se rumeneste foarte putin in cuptor, se curata, apoi se macina mai mare. Bananele se taie rondele subtiri.

Se unge fiecare clatita cu sos caramel din belsug, cam 2 linguri la clatita, apoi se presara nuca, cam o lingura cu varf pe fiecare clatita, se aseaza apoi felii de banana pe jumatate din clatita (jumatate de banana la o clatita). Se impatureste in patru si se orneaza cu felii de banana, sos caramel si zahar caramel-vanilie din rasnita. O minunatie!

Mie mi-au iesit cam 15 clatite :)

 

RETETA IN IMAGINI

Clatite cu caramel, nuca si banane-0
Clatite cu caramel, nuca si banane-1
Clatite cu caramel, nuca si banane-2
Clatite cu caramel, nuca si banane-3
Clatite cu caramel, nuca si banane-4
Clatite cu caramel, nuca si banane-5
Clatite cu caramel, nuca si banane-6

COMENTARII (25)

elena1988 1

08.03.2011, 10:59

Biby33 1

30.05.2011, 18:49

mie mi-au iesit 11 clatite!chiar acum savurez una! sunt grozave!

Bya Ralu 1

03.12.2012, 14:54

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

pe 06.12 la 19:41