Clatite cu ciocolata si crema Chantilly

de Toamna07 in Prajituri, 16 Iul 2012 | 2124 vizualizari

 

Va propun o reteta de clatite pline de savoare din bucataria frantuzeasca a la Gordon Ramsay.

 

INGREDIENTE

Ingrediente pentru 10 clatite in tigaia Fissler cu diametrul de 25 cm:

  • 100 g. faina alba
  • 25 g.cacao
  • 300 ml. lapte
  • o lingura de zahar tos
  • doua oua medii batute usor
  • o lingura cu unt topit
  • o lingurita cu esenta de vanilie
  • 1/4 lingurita cu sare de mare fina

Topping de ciocolata :

  • 100g ciocolata neagra de calitate( 70% cacao)
  • 15 g. unt nesarat
  • 1 si 1/2 linguri de miere
  • 70 ml. de lapte

Crema Chantilly:

  • 250 ml. de smantana foarte grasa
  • 3 linguri cu zahar pudrea vanilat
  • 1 plic vanilie bourbon

Pentru ornat:

  • fulgi de migdale
  • coaja de portocala glasata
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite cu ciocolata si crema Chantilly:

Mod de preparare clatite:

Cerneti intr-un bol faina, pudra de cacao si sarea si adaugati zaharul.Faceti o gaura in centru si puneti ouale batute,untul topit,laptele si esenta de vanilie.Amestecati pentru a omogeniza ingredientele si a forma o compozitie moale,dar nu mai mult decat este necesar.Lasati compozitia la temperatura camerei cel putin 30 de minute.
Pentru a praji clatitele,puneti  tigaia Fissler pe foc si adaugati o bucatica de unt.Cand acesta s-a topit,inclinati tigaia astfel incat sa imbracati baza cu unt.Adaugati un polonic de compozitie,avand grija sa acoperiti fundul tigaii cu un strat subtire.Lasati pe foc un minut si jumatate,pana cand clatita se rumeneste bine pe dedesubt.
Intoarceti-o pentru a o praji si pe partea cealalta.

Mod de preparare topping de ciocolata :


Rupeti tableta de ciocolata in bucati mici si puneti-o intr-un bol termorezistent la bain-marie,apoi topiti-o. Adaugati untul si mierea si amestecam bine.Luati bolul de pe foc si turnati treptat laptele,amestecand continuu,pana cand obtineti un sirop cremos.

Mod de preparare crema Chantilly :

Bateti smantana grasa,buna pentru frisca, intr-un bol,impreuna cu zaharul pudra si vanilia bourbon pana obtineti o crema grosuta, legata.Acoperiti si lasati la rece.

Preparat final:


Ungeti cu un strat de crema Chantilly cate o jumatate de clatita si presarati fulgi de migdala prajiti .Impaturiti cealalta jumatate de clatita simpla peste umplutura,pentru a inchide,apoi impaturiti din nou astfel incat clatita sa fie impaturita in 4 .Deasupra ornam cu topping de ciocolata si presaram migdale si coaja de portocala glasata.
Eu am folosit coaja de portocala din dulceata; o gasiti aici: Dulceata din coji de portocale .

Sunt niste clatite sofisticate si foarte consistente !

Pofta buna !

 

RETETA IN IMAGINI

Clatite cu ciocolata si crema Chantilly-0
Clatite cu ciocolata si crema Chantilly-1
Clatite cu ciocolata si crema Chantilly-2

COMENTARII (20)

Rocsi 1

16.07.2012, 21:20

Daaaa ceva special!!!

iri_iri 1

16.07.2012, 22:09

ce pofta mi-ai facut!

Toamna07 1

17.07.2012, 10:32

Sunteti niste persoane deosebite !
Va imbratisez cu drag !

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04