Clatite cu crema de brânză și fructe de pădure

de Catalina L in Dulciuri, 12 Feb 2016 | 453 vizualizari

 

Clatite cu dragoste pregatite!


Luna februarie este luna clatitelor.....


Clătita este un preparat culinar obținut prin coacerea unei foi subțiri de aluat făcut din făină de grâu, ouă, lapte, apă și sare, de obicei de formă rotundă, umplută cu dulceață, marmeladă, gem, ciocolată, brânză dulce sau urdă, consumată ca și desert. Umplute cu brânză sărată, carne, legume, foile de clătită pot intra în componența unor gustări. Clătitele pot fi prezentate pe farfurie sau platou; rulate, pliate ori împachetate


Original, clătitele se serveau cu cidru (băutura fermentată pe bază de mere), ulterior a apărut cea mai spectaculoasă formă de prezentare a clătitelor "crepes Suzette" (clătite flambate în lichior și suc de portocale).


În Franța chiar există o sărbătoare la care se servesc clătite, în mod tradițional. Se numește "La Chandeleur" (2 februarie, "Ziua Binecuvântării Fecioarei Maria"). Această zi a devenit cunoscută ca "Ziua clătitelor", deoarece tradiția cere să se ofere clătite. Legenda zice că persoana care reușește în această zi să arunce o clătită în sus și să o prindă în tigaie cu dreapta, în timp ce ține o monedă de aur în stânga, va avea noroc de bogăție și prosperitate tot anul.


Și în Anglia există o sărbătoare a clătitelor: "Shrove Tuesday" sau "Pancake Tuesday".


(sursa Wikipedia)

 

INGREDIENTE

  • 1 l de lapte (aproximativ)
  • 400 g făină
  • 75g maïzena
  • 4 ouă
  • esenta de vanilie
  • 30 g de unt
  • 1 vârf de cuțit de sare
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite cu crema de brânză și fructe de pădure:

Punem faina si amidonul de porumb într-un castron mare și se amestecă.

Adăugați sarea, vanillia și se diluează treptat intai cu ouăle și apoi cu laptele.

Lasati sa se odihneasca aluatul în frigider pentru 2-3 ore.

Dacă aluatul vi se pare prea gros, adaugati un pic de lapte.

Se adauga untul topit si se amestecă totul bine.

Gatiti clatitele intr-o tigaie de teflon fierbinte (nu este nevoie de grăsime, este deja în aluat)

Cu un polonic se toarna aluatul si se intinde pe toata suprafața tigaii.

Gătiti clatita pe fiecare parte.

Se repetă până când terminam tot aluatul.

Bucurati-va de ele imediat !

Le puteti servi simple cu unt și zahăr, cu dulceata sau cu miere, cu caramel sărat sau cu sirop de arțar, cu înghețată, sau cu Nutella si frișcă etc.

Opțiunile sunt aproape nelimitate!

Va propun o variantă cu crema de brânză și cu fructe de padure:

pentru 4-5 clatite :Se amestecă 3 linguri de crema de brânză lichida cu 3 linguri de fructe de padure și cu 2 linguri de zahar.

Intindeti amestecul peste clătita si se impacheteaza.

Se presara cu zahar pudra si se serveste .....

Pofta Buna !!

 

TIPS-URI

1

mi-au iesit 25 clatite mari

2

nu este nevoie sa ungeti tigaia, este deja grasime în aluat

RETETA IN IMAGINI

Clatite cu crema de brânză și fructe de pădure-0
Clatite cu crema de brânză și fructe de pădure-1
Clatite cu crema de brânză și fructe de pădure-2
Clatite cu crema de brânză și fructe de pădure-3
Clatite cu crema de brânză și fructe de pădure-4
Clatite cu crema de brânză și fructe de pădure-5
Clatite cu crema de brânză și fructe de pădure-6
Clatite cu crema de brânză și fructe de pădure-7
Clatite cu crema de brânză și fructe de pădure-8
Clatite cu crema de brânză și fructe de pădure-9
Clatite cu crema de brânză și fructe de pădure-10
Clatite cu crema de brânză și fructe de pădure-11
Clatite cu crema de brânză și fructe de pădure-12
Clatite cu crema de brânză și fructe de pădure-13

COMENTARII (11)

mirela0911

mirela0911 1

13.02.2016, 06:47

Ce bune sunt!

Gherca Daniela

Gherca Daniela 1

13.02.2016, 08:57

super!

Rocsi

Rocsi 1

13.02.2016, 21:18

Sunt delicioase in combinatia asta!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!