Clatite cu crema de rubarba

de adnia in Prajituri, 27 Mai 2013 | 3123 vizualizari

 

Parca n-am mai postat de multisor ceva dulce, nu? Si daca tot am gasit rubarba in piata...m-am apucat de lucru! Si cum clatitele reprezinta un dulce rapid si bun, n-am putut sa rezist rugamintilor de a pregati asa ceva!

 

INGREDIENTE

  • Pt. aluat:
  • - 5 oua
  • -1 l lapte
  • -putin zahar pudra
  • -300 gr faina
  • -100 ml ulei
  • Pt. umplutura:
  • - 250 gr. rubarba
  • -2-3 linguri miere
  • -putina scortisoara praf
  • Pt decor:
  • -cateva agrise deshidratate
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite cu crema de rubarba:

Din ingredientele pt aluat se fac obisnuitele clatite, pe care le stim cu totii. Pt. ca noua ne plac clatitele coapte bine, eu nu le-am lasat albe, ci le-am rumenit pe ambele parti.

Dupa ce aceasta operatiune a fost gata, am lasat deoparte farfuria cu clatite si am pregatit crema: am pus la fiert 1 l apa, apoi am plonjat rubarba curatata si taiata bucati. Am lasat sa dea in cateva clocote, pana s-a muiat. Am strecurat si am pus rubarba in robot, impreuna cu mierea si scortisoara; am pasat bine pana am obtinut o crema delicioasa, pe care am lasat-o la racit.

Am umplut clatitele cu crema de rubarba, am decorat frumos cu un mot de crema si agrise deshidratate si..am servit!

Enjoy!

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite cu crema de rubarba" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

_Alina_ 1

28.05.2013, 08:57

Alina26 1

28.05.2013, 12:27

ce imi place!!!!!si eu vreau vreo doua!!!!

adnia 1

29.05.2013, 20:16

Timi, esti o norocoasa! ma bucur ca va plac clatitele mele!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Clătite la cuptor cu rubarbă și bezea