Clatite cu crema de rubarba

de adnia in Prajituri, 27 Mai 2013 | 1267 vizualizari

 

Parca n-am mai postat de multisor ceva dulce, nu? Si daca tot am gasit rubarba in piata...m-am apucat de lucru! Si cum clatitele reprezinta un dulce rapid si bun, n-am putut sa rezist rugamintilor de a pregati asa ceva!

 

INGREDIENTE

  • Pt. aluat:
  • - 5 oua
  • -1 l lapte
  • -putin zahar pudra
  • -300 gr faina
  • -100 ml ulei
  • Pt. umplutura:
  • - 250 gr. rubarba
  • -2-3 linguri miere
  • -putina scortisoara praf
  • Pt decor:
  • -cateva agrise deshidratate
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite cu crema de rubarba:

Din ingredientele pt aluat se fac obisnuitele clatite, pe care le stim cu totii. Pt. ca noua ne plac clatitele coapte bine, eu nu le-am lasat albe, ci le-am rumenit pe ambele parti.

Dupa ce aceasta operatiune a fost gata, am lasat deoparte farfuria cu clatite si am pregatit crema: am pus la fiert 1 l apa, apoi am plonjat rubarba curatata si taiata bucati. Am lasat sa dea in cateva clocote, pana s-a muiat. Am strecurat si am pus rubarba in robot, impreuna cu mierea si scortisoara; am pasat bine pana am obtinut o crema delicioasa, pe care am lasat-o la racit.

Am umplut clatitele cu crema de rubarba, am decorat frumos cu un mot de crema si agrise deshidratate si..am servit!

Enjoy!

 

RETETA IN IMAGINI

Clatite cu crema de rubarba-0
Clatite cu crema de rubarba-1

COMENTARII (21)

_Alina_ 1

28.05.2013, 08:57

Alina26 1

28.05.2013, 12:27

ce imi place!!!!!si eu vreau vreo doua!!!!

adnia 1

29.05.2013, 20:16

Timi, esti o norocoasa! ma bucur ca va plac clatitele mele!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04