Clatite cu dovlecei

de Ina in Aperitive / Garnituri, 4 Aug 2010 | 82692 vizualizari

 

Julie mi-a facut pofta cu reteta ei , iar Lia si mai si.... :D

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • o cana cu apa minerala
  • 2 dovlecei
  • 2-3 linguri ulei
  • marar
  • patrunjel
  • sare, piper
  • faina  cat cuprinde, sa iasa o compozitie buna pentru clatite
  • cascaval ras sau branza rasa ( cate 2 linguri pentru fiecare clatita)
  • smantana

   

Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite cu dovlecei:

Dovleceii se curata de coaja , se rad , se presara cu sare si se lasa intr-o strecuratoare pentru a se scurge foarte bine de zeama.

Se bat bine ouale cu sare si un praf de piper, se adauga apa minerala, uleiul si faina. Amestecam bine sa se omogenizeze.  La sfarsit adaugam  dovlecelul  bine scurs de zeama si verdeata tocata marunt. Lasam compozitia la frigider pentru 20-25 minute sa se odihneasca.

Prajim apoi clatitele pana se rumenesc pe ambele parti.

Le  umplem cat sunt fierbinti cu cascaval ras sau branza  si cate o lingurita cu smantana , le rulam si servim.

Sursa

 

 

TIPS-URI

1

Stoarce cat mai bine dovleceii, in pumni

RETETA IN IMAGINI

Clatite cu dovlecei-0
Clatite cu dovlecei-1
Clatite cu dovlecei-2
Clatite cu dovlecei-3
Clatite cu dovlecei-4
Clatite cu dovlecei-5
Clatite cu dovlecei-6
Clatite cu dovlecei-7

COMENTARII (39)

reisnaor_2006

reisnaor_2006 1

20.07.2014, 22:00

cornelia16_2002

cornelia16_2002 1

21.07.2014, 05:44

foarte interesante si cred ca si gustoase. gelicitari

mihaelar63

mihaelar63 1

08.03.2015, 22:36

Ce faina reteta . Cum de mi-a scapat

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!