Clatite cu dovlecel, crema de branza si somon afumat

de Ina in Aperitive / Garnituri, 13 Feb 2016 | 1237 vizualizari

 

"Clatite rumenite, cu dragoste pregatite" 


Un aperitiv delicios si de mare efect, cu care va puteti impresiona invitatii.

 

INGREDIENTE

Pentru compozitia de clatite :

  • 2 oua
  • 250 g cu bere
  • 1 dovlecel
  • 3 linguri cu ulei
  • marar
  • sare
  • piper
  • faina ( cca.100 -150g , cat sa iasa o compozitie de consistenta smantanii )

Pentru umplutura:

  • 100 g somon afumat
  • 200 g crema de branza
  • 200 g branza de vaci
  • 1 ardei gras, roşu
  • o ceapa verde
  • patrunjel verde
  • sare
  • piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite cu dovlecel, crema de branza si somon afumat:

Dovleceii se curata de coaja , se dau pe razatoarea mare , se presara cu sare si se lasa intr-o strecuratoare pentru a se scurge foarte bine de zeama.

Se amesteca  ouale cu un praf de sare, uleiul  si  faina.

Adaugam berea, putin cate putin, apoi un praf de piper, omogenizand totul sa nu ramana cocoloase.

Scurgem dovleceii in palme si-i adaugam in aluat alaturi de marar verde tocat ( eu am avut congelat :D ).

Lasam compozitia la frigider pentru 20-25 minute sa se odihneasca, timp in care ne vom ocupa de umplutura.

Se mixeaza branza de vaci cu crema de branza, se adauga ardeiul gras,ceapa si patrunjelul verde, toate tocate marunt.

Condimentam cu sare si piper .

Scoatem compozitia de clatite din frigider.

Stropim tigaia cu cateva picaturi de ulei si o incingem  la foc mic. 

Luam cu polonicul din compozitia  de clatite si turnam in tigaia incinsa, intinzand uniform dovleceii pe toata suprafata tigaii. 

Cand clatita se usuca la suprafata si marginile incep sa se ridice usor,o intoarcem pe partea cealalta ajutandu-ne de o spatula. 

Dupa 15-20 secunde clatita este coapta si pe cealalta parte si-o rasturnam pe o farfurie . Procedam la fel si cu celelalte clatite.

Se unge fiecare clatita cu crema de branza si deasupra de aseaza bucatele de somon afumat. 

Rulam si lasam la rece pentru cca 30 minute, apoi feliem si servim .

 

 

TIPS-URI

1

Tigaia in care am copt clatitele are diametrul de 20 cm.

2

Din compozitia data obtinem 6 clatite.

3

Umplem clatitele cat inca sunt calde.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Clatite cu dovlecel, crema de branza si somon afumat 427837
retete culinare - Clatite cu dovlecel, crema de branza si somon afumat 427839
retete culinare - Clatite cu dovlecel, crema de branza si somon afumat 427841
retete culinare - Clatite cu dovlecel, crema de branza si somon afumat 427842
retete culinare - Clatite cu dovlecel, crema de branza si somon afumat 427843
retete culinare - Clatite cu dovlecel, crema de branza si somon afumat 427844
retete culinare - Clatite cu dovlecel, crema de branza si somon afumat 427845
retete culinare - Clatite cu dovlecel, crema de branza si somon afumat 427846
retete culinare - Clatite cu dovlecel, crema de branza si somon afumat 427847
retete culinare - Clatite cu dovlecel, crema de branza si somon afumat 427849
retete culinare - Clatite cu dovlecel, crema de branza si somon afumat 427851
retete culinare - Clatite cu dovlecel, crema de branza si somon afumat 427852
retete culinare - Clatite cu dovlecel, crema de branza si somon afumat 427855
retete culinare - Clatite cu dovlecel, crema de branza si somon afumat 427856
retete culinare - Clatite cu dovlecel, crema de branza si somon afumat 427857
retete culinare - Clatite cu dovlecel, crema de branza si somon afumat 427858
retete culinare - Clatite cu dovlecel, crema de branza si somon afumat 427859
retete culinare - Clatite cu dovlecel, crema de branza si somon afumat 427860

COMENTARII (16)

anca_rm 1

15.02.2016, 10:24

caltite gustoase si savuroase

mihaelar63 1

16.02.2016, 14:54

Astea da

Ina 1

23.02.2016, 19:58

Multumesc!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!