Clatite cu dulceata de caise

de Dea_Dea in Dulciuri, 10 Mai 2013 | 988 vizualizari

 

Un desert minunat si delicios si usor!

 

INGREDIENTE

  • 5 linguri faina
  • 1 lingura de zahar
  • un praf de sare
  • esenta de vanilie
  • 1 ou
  • 300 ml lapte
  • 300 ml apa
  • un borcan de dulceata de caise
  • ulei
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite cu dulceata de caise:

Faina, zaharul, sarea, esenta de vanilie si oul se pun in castron.

Se adauga laptele, amestecand continuu cu telul sa nu se faca cololoase, cand terminam laptele adaugam apa, tot asa continuam sa amestecam pana se omogenizeaza compozitia.

Compozitia nu trebuie sa fie nici prea groasa, nici prea subtire.

Se incinge tigaia, se unge cu ulei cu o pensula. Se pune un polonic de compozitie si se invarte pana se acopera tigaia. Cand s-a copt se intoarce pe partea cealalta.

Se pune pe farfurie se pune dulceata si se ruleaza.

 

TIPS-URI

1

La aluat se poate folosi apa minerala , sifon sau doar lapte

2

La umplutura se poate folosi orice fel de dulceata sau ciocolata.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Clatite cu dulceata de caise 226754
retete culinare - Clatite cu dulceata de caise 226755
retete culinare - Clatite cu dulceata de caise 226756
retete culinare - Clatite cu dulceata de caise 226757
retete culinare - Clatite cu dulceata de caise 226758
retete culinare - Clatite cu dulceata de caise 226759
retete culinare - Clatite cu dulceata de caise 226760

COMENTARII (27)

adry88 1

10.05.2013, 21:58

una doresc si eu

Dea_Dea 1

10.05.2013, 22:18

Serviti ca am mai facut dou a portii

Cris2711 1

10.05.2013, 22:19

Da,Dea?)atunci la bataie)

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55