Clatite cu fructe de padure

de laura_n in Dulciuri, 19 Feb 2016 | 2713 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 oua de gaina
  • 1 praf de sare
  • 1 lingura zahar brut
  • 800 ml lapte dulce
  • 1 vrf. cutit bicarb de sodiu
  • 1 vrf. cutit pudra de turmeric
  • 1 + 1/2 cani faina
  • pentru umplut
  • - 250 gr branza mascarpone
  • - 50 ml lapte dulce
  • - 50 gr ciocolata alba
  • - 1 lamaie
  • - mix fructe de padure
  • - ciocolata neagra topita
Portii: 15
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite cu fructe de padure:

Intr-un castron, batem cu un tel, ouale cu sarea si cu zaharul. Adaugam laptele si bicarbonatul, apoi turmericul. Amestecam si adaugam faina in doua etape. In functie de cum vreti sa iasa clatitele, puneti faina mai multa sau mai putina. Trebuie sa iasa o compozitie smantanoasa. Dam la rece si pregatim umplutura. 

Topim ciocolata alba impreuna cu laptele. Luam de pe foc si omogenizam.  Spalam si stoarcem lamaia. Desfacem branza mascarpone cu zeama de lamaie, apoi adaugam ciocolata topita si omogenizam. Dam la rece si scoatem aluatul de clatite.

Ridicam capacul aparatului, cu ajutorul unui polonic turnam o cantitate mica de aluat, lasam 2 sec, apoi inchidem capacul si lasam sa se coaca pentru aproximativ 20 secunde. Ridicam capacul cu atentie sa nu ne friga aburul si cu o spatula din lemn, luam clatita coapta si o asezam pe un gratar. Procedam  la fel cu restul de aluat. Dupa ce am terminat, deconectam aparatul, lasam sa se raceasca si il stergem cu o laveta umeda. 

Clatitele le umplem cu crema, cu sos de fructe de padure sau cu fructe proaspete, le ornam cu ciocolata topita. Le savuram alaturi de un ceai cu gheata sau chiar o cafea!

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite cu fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Clatite pufoase reteta cu crema de ciocolata