Clatite cu gem

de papabundetot in Prajituri, 14 Sep 2013 | 3954 vizualizari

 

Clatitele,cred ca ne amintesc tuturor de copilarie,de bunici si de momente frumoase si nu as vrea sa generalizez,insa,eu nu cunosc persoane care sa nu iubeasca clatitele,indiferent de ingredientul minune cu care sunt umplute :) Eu am incercat in trecut si o varianta de clatite aperitiv pe care o sa o prezint odata dar acum…sa vorbim de clatite cu gem de capsuni si dulceata de visine.

 

INGREDIENTE

  • Am folosit:
  • 2 oua
  • 500 gr faina
  • 1,3 ml lapte rece
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • ulei pentru uns tigaia
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite cu gem:

Intr-un bol de plastic cu peretii mai inalti,am pus faina,ouale,sarea,zaharul vanilat si am amestecat pana cand ouale s-au desfacut,am adaugat apoi treptat lapte rece,pana cand compozitia a ajuns la textura pe care eu o doream.Clatitele pot fi mai groase sau mai subtiri,depinde cum va plac,mie imi place varianta intre,nici groase si nici subtiri.

Initial eu fac aluatul de clatite dupa ochi cum se spune,fac apoi o prima clatita si decid dupa daca mai pun sau nu lapte,sau dupa caz faina desi,e mai greu apoi sa scapi de cocoloase,asa ca eu las intotdeauna numai varianta in care as mai pune lapte  prefer sa fac un aluat mai gros initial.
Dupa ce am stabilit care e textura ideala pentru clatite,intr-o tigaie foarte bine incinsa,am pus un strop de ulei,apoi cu un polonic am luat aluat si l-am distribuit uniform in tigaie in asa fel incat sa am o clatita perfect rotunda dupa forma tigaii.Daca cumva aluatul pe care il luati initial in polonic nu ajunge pentru toata tigaia,pana sa puneti tigaia la foc,completati cu aluat.Se lasa cateva minute1-2 la foc,puteti verifica daca e copt,ridicand cu o spatula o parte de clatita,daca e rumena si frumoasa,o puteti intoarce si pe partea cealalta,pentru a se praji frumos.

Cand clatita e gata,o umplem cu ce preferinte avem,in cazul meu,o parte le-am facut cu gem de capsune si unele cu dulceata de visine.Se pot impaturi fie in forma de rulou sau in patru,si aici tine de gusturi si obisnuinta fiecaruia. 

Pofta mare!

 

COMENTARII (16)

papabundetot 1

15.09.2013, 08:37

Rocsi,ia ca iti dau cu mare drag,Buni...in Titan,te astept

diaconta 1

16.09.2013, 15:58

Clatiteeeee

papabundetot 1

16.09.2013, 17:25

Di, erau stricate

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D