Clatite cu gem sau dulceata

de Silvioara in Dulciuri, 9 Mai 2012 | 25642 vizualizari

 

Eu fac reteta simpla de clatite, recunosc ca n-am incercat (inca) alte "soiuri" sau combinatii. Ca umplutura folosesc branza dulce de vaci amestecata cu zahar pudra, zahar vanilat si stafide, dar mai ales gemurile si dulceturile de orice fel. Acestea le dau farmecul si parfumul...

 

INGREDIENTE

  • 1-2 oua
  • 2 cani cu faina
  • 1 cana lapte + 1 cana apa minerala sau plata
  • un varf cutit sare
  • o cescuta mica cu ulei folosit pentru copt clatitele
  • gem/dulceata/branza dulce
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite cu gem sau dulceata:

Aluatul se prepara astfel: Intr-un castron se cerne faina, se adauga ouale, praful de sare si treptat, amestecand continuu cu telul, laptele si apa.

Tigaia in care vom coace clatitele se unge de fiecare data cu putin ulei (cam o jumatate de lingura) si, folosind cescuta, va este mult mai usor sa controlati cantitatea de ulei decat cu sticla.

Cu un polonic luam din compozitie si turnam in tigaie, rotind-o pana ce se acopera toata suprafata cu aluat. Se coc pe fiecare parte intorcandu-le cu o paleta sau direct cu tigaia.

Se umplu dupa preferinta cu gem, dulceata sau branza dulce.

 

RETETA IN IMAGINI

Clatite cu gem sau dulceata-0
Clatite cu gem sau dulceata-1
Clatite cu gem sau dulceata-2
Clatite cu gem sau dulceata-3
Clatite cu gem sau dulceata-4
Clatite cu gem sau dulceata-5

COMENTARII (18)

cocolina 1

10.05.2012, 17:56

iau si eu una ca arata bine

mamaieelena 1

11.05.2012, 09:58

si eu vreau

Nelly_Alicante 1

09.09.2013, 02:29

Acum jumatate de ora am facut si eu..
delicioase

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04