Clatite cu inghetata

de violette in Dulciuri, 22 Feb 2010 | 3826 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 200 gr. faina
  • esenta de vanilie
  • 2 ling. de zahar
  • 800 ml. lapte
  • 50 ml. ulei
  • 1 lingurita drojdie
  • un praf de sare
  • Pentru umplutura am folosit:
  • dulceata de capsuni
  • finetti, o banana (taiata cubulete mici)
  • un kiwi
  • inghetata
  • Decor
  • topping de fructe de padure
  • zahar vanilat
  • kiwi

 

Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite cu inghetata:

1 ou intreg si 2 galbenusuri de amesteca bine cu zaharul si praful de sare. Se adauga treptat laptele, faina, jumatate din cantitatea de ulei, esenta de vanilie si putina drojdie. Se amesteca bine pana se dizolva faina. Albusurile ramase se bat spuma si se adauga la compozitie.


Se lasa compozitia sa stea cam 10-15 min.la frigider, dupa care se pregatesc clatitele.

Se umplu cu dulceata/finetti, banana taiata cubulete, se servesc cu inghetata si topping de fructe de padure.

 

TIPS-URI

1

daca compozitia de clatite se mai ingroasa dupa ce o scoatem de la frigider, se mai poate adauga lapte

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Clatite cu inghetata 18530
retete culinare - Clatite cu inghetata 18531
retete culinare - Clatite cu inghetata 18532
retete culinare - Clatite cu inghetata 18533
retete culinare - Clatite cu inghetata 18534

COMENTARII (1)

tzimbi 1

03.03.2010, 08:59

Imi place!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21