Clatite cu inghetata si ciocolata

de - Andreea - in Dulciuri, 8 Apr 2014 | 6454 vizualizari

 

Super bune ;)

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 4 galbenusuri
  • 250 gr faina
  • 250 ml frisca lichida
  • 250 ml lapte
  • 160 gr zahar
  • 80 gr unt
  • 500 gr inghetata cu gust de fistic
  • 100 gr ciocolata
  • 150 ml frisca lichida
  • zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite cu inghetata si ciocolata:

Mixam ouale intregi cu galbenusurile.Adaugam faina cernuta,cele 250 ml frisca lichida,zaharul si laptele rece.

Untul ( la temperatura camerei) il adaugam la restul ingredientelor si amestecam bine. Trebuie sa obtinem o compozitie de consistenta unei smantani.

Ungem o tigaie cu ulei si turnam din compozitie ajutandu-ne de un polonic .Facem clatitele rumenindu-le usor pe ambele parti.

Topim ciocolata impreuna cu cele 100 ml frisca lichida.Lasam sa se racoreasca.

Ungem fiecare clatita cu sosul de ciocolata,apoi punem cate o cupa de inghetata.

Inchidem clatita sub forma de saculet ajutandu-ne de scobitori.

Pudram dupa preferinta cu zahar pudra.

Se servesc imediat.

TIPS-URI

1

Daca ati uitat sa scoateti untul din frigider pentru a ajunge la temperatura camerei,puneti-l intr-un vas cateva minute la cuptorul cu microunde apoi lasati-l sa se racoreasca.

2

Puteti inlocui inghetata cu gust de fistic cu o inghetata de orice alt gust-dupa preferinta fiecaruia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite cu inghetata si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Clatite cu Finetti