Clatite cu mere si caramel

de La Ancuta in Dulciuri, 25 Noi 2013 | 2112 vizualizari

 

Daca ar merge dupa piticul meu, toata ziua ar manca clatite. Chiar si mie mi-ar surade asa un tratament, dar cine sa le coaca? Din cand in cand insa ma pun pe treaba, si toata lumea e multumita :).

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 2 oua
  • 1 praf de sare
  • 2 linguri zahar
  • 125 g faina
  • 125 ml lapte
  • 125 ml apa minerala
  • 1 lingura ulei
  • 1,2 lingurita praf de copt
  • 2-3 mere potrivite
  • Umplutura:
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingurita scortisoara macinata
  • Caramel:
  • 100 g zahar
  • 35 g unt
  • 75 g smantana pentru frisca
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite cu mere si caramel:

Pentru aluat mixam ouale impreuna cu zaharul si praful de sare iar apoi adaugam treptat laptele, apa minerala si uleiul. Faina o amestecam cu praful de copt si le incorporam usor in aluat. La final adaugam merele curatate si date pe razatoarea cu ochiuri mari. Amestecam pana se omogenizeaza.

In tigaia incinsa punem cate un polonic din compozitie si coacem pe ambele parti cateva minute.

Pentru umplutura amestecam zaharul cu scortisoara si presaram pe fiecare clatita, apoi le rulam.

Pregatim si caramelul. Intr-o cratita topim zaharul pana cand devine auriu apoi dam deoparte, adaugam untul si amestecam. Turnam smantana in fir subtire si amestecam pana se omogenizeaza. Punem apoi pe foc si fierbem pana cand incepe sa se ingroase. Dam de pe foc si lasam putin sa se racoreasca.

Servim clatitele scaldate in caramel :).

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Clatite cu mere si caramel 280600
retete culinare - Clatite cu mere si caramel 280601
retete culinare - Clatite cu mere si caramel 280602

COMENTARII (22)

laura_n 1

25.11.2013, 16:53

oricum ar fi si oricum am da-o, clatitele sunt bune de mori, iar combinatiile pentru umplutura sunt nelimitate

diaconta 1

25.11.2013, 18:29

Da da,de aia-l iubesc eu pe Dagos,ca si eu as manca ...fara numar

Rocsi 1

25.11.2013, 19:54

O combinatie absolut senzationala

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pogacele cu cascaval

de Rocsi 9

Pogacele cu...

ieri la 22:28

Fursecuri umplute cu nuca de cocos

de nadea68 5

Fursecuri umplute...

ieri la 21:55

Ciuperci umplute cu praz si mozzarella

de GeorgiG 4

Ciuperci umplute...

ieri la 20:59