Clatite cu mere si scortisoara

de Andra_Constantinescu in Dulciuri, 9 Noi 2015 | 4256 vizualizari

 

Pentru "Saptamana barbatilor care gatesc" am pregatit niste clatite tare bune, dar cu un mare defect: au fost prea putine :)). Eu cred ca si domnii s-ar descurca sa le faca, mai ales ca sotului meu ii placea sa prepare clatite in copilarie.

 

INGREDIENTE

  • Umplutura pentru clatite:
  • 350 g mere curatate de coaja si seminte;
  • 100 g zahar;
  • o jumatate de lingurita de scortisoara.
  • Aluat de clatite:
  • 3 oua;
  • un praf de sare;
  • 6 linguri zahar;
  • un plic de zahar cu scortisoara (8 g);
  • 3 linguri ulei;
  • 300 ml lapte;
  • 6 linguri faina, cu varf;
  • o lingurita de parf de copt;
  • 100 g mere curatate de coaja si seminte, date pe razatoarea mare.
Portii: 13
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite cu mere si scortisoara:

Umplutura pentru clatite:

Merele curatate de coaja si seminte se dau pe razatoarea mare a robotului de bucatarie. Se pun intr-o cratita impreuna cu zaharul si se calesc pana cand scade toata zeama lasata de mere. Se lasa sa se raceasca, dupa care se adauga scortisoara.

Aluat de clatite:

Ouale se bat cu un praf de sare, se adauga zaharul si zaharul cu scortisoara si se amesteca. Se pun uleiul, laptele, faina si praful de copt si se amesteca energic cu telul. La final, se adauga merele curatate de coaja si seminte, date pe razatoarea mare si se amesteca.

Se unge o tigaie si se toarna un polonic de aluat in ea, cocandu-l pe ambele parti. Se continua asa pana cand se termina aluatul.

Clatitele se ung pe o jumatate cu merele calite cu scortisoara, apoi se impaturesc.

S-aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite cu mere si scortisoara" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Clafoutis cu visine