Clatite cu mere si scortisoara in compozitie

de merisor in Dulciuri, 29 Iul 2015 | 919 vizualizari

 

Este reteta mea preferata de clatite, cand vreau sa le fac altfel decat clasic
O prepar de multi ani, cred ca sunt doua decenii, daca nu si mai mult.
De-alungul timpului am incercat-o in multe variante, cu o parte gris, o parte faina, cu o parte pesmet si o parte faina, cu merele caramelizate, etc.
De data aceasta am ales o varianta simpla, deoarece inca testez aparatul Panini Maker Beville, despre care am povesteti si in postarile trecute.
Au iesit tare bune si aromate.
Face treaba buna acest aparat, nici nu ma gandeam ca o sa-mi placa asa mult!

 

INGREDIENTE

  • 3 mere verzi, acrisoare
  • 3 oua micute
  • 3 linguri zahar
  • 1 lingura ulei de masline
  • 200 ml iaurt de baut
  • 1 varf cutit sare
  • 1/4 lingurita praf de copt
  • 1/4 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1 lingurita praf de scortisoara
  • Crema de vanilie
  • 2 galbenusuri
  • 3 linguri zahar
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • o fiola esenta de vanilie
  • 500 ml lapte
  • 5 linguri faina
  • 250 gr mascarpone
  • 1 varf cutit sare
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite cu mere si scortisoara in compozitie:

Decojim merele si le dam pe razatoare.

Amestecam ouale cu zaharul, zaharul vanilat si sarea pana la diluarea acestora, apoi adaugam uleiul, merele, scortisoara, iaurtul in care am dizolvat praful de copt si bicarbonatul, iar la final, treptat, faina.

Urmarim sa obtinem un aluat ceva mai gros decat cel de la reteta clasica, dar sa nu fie exagerat de gros.

Lasam aluatul sa se odihneasca 10 minute, apoi conectam Panini Maker Beville la sursa de curent si asteptam invitatia ledului verde de a intinde prima clatita.

Cu un polonic sau lingura turnam aluatul pe placuta aparatului, la mijlocul acesteia si inchidem capacul Panini Maker Breville.

aluatul va creste si in acelasi timp se va mai intinde pe placuta, luand forma rotunda sau daca punem mai mult, forma dreptunghiulara.

Asteptam din nou semnalul ledului si transferam clatita pe platou.

Imediat o intindem pe urmatoarea si tot asa pana la epuizarea aluatului.

Pentru crema de vanilie, frecam galbenusurile cu sarea si zaharul, apoi adaugam 2-3 linguri de lapte rece si faina.

Restul de lapte il adaugam fierbinte ca sa scurtam timpul de fierbere a cremei.

Punem vasul cu crema pe foc si amestecam continuu in ea pana incepe sa faca basicute.

Dam vasul la rece, acoperind crema cu o folie pentru a nu prinde crusta la suprafata.

Dupa racire, mixam crema impreuna cu mascarponele, zaharul vanilat si esenta si umplem clatitele cu ea.

Servim clatitele cu mare pofta, impreuna cu cei dragi.

 

 

RETETA IN IMAGINI

Clatite cu mere si scortisoara in compozitie-0
Clatite cu mere si scortisoara in compozitie-1
Clatite cu mere si scortisoara in compozitie-2
Clatite cu mere si scortisoara in compozitie-3
Clatite cu mere si scortisoara in compozitie-4
Clatite cu mere si scortisoara in compozitie-5
Clatite cu mere si scortisoara in compozitie-6
Clatite cu mere si scortisoara in compozitie-7
Clatite cu mere si scortisoara in compozitie-8
Clatite cu mere si scortisoara in compozitie-9
Clatite cu mere si scortisoara in compozitie-10
Clatite cu mere si scortisoara in compozitie-11

COMENTARII (28)

Gicuta69

Gicuta69 1

10.08.2015, 11:35

Ce prezentare frumoasa!

Rux

Rux 1

11.08.2015, 13:37

O minunatie!

 merisor

merisor 1

11.08.2015, 14:12

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!