Clătite cu mere, stafide şi sos de fructe de pădure

de anomisana in Dulciuri, 8 Apr 2012 | 4252 vizualizari

 

De câteva zile mi-era poftă de clătite, dar vroiam să fie altfel decât cele pe care le fac de ani de zile. Aveam în congelator nişte mere date pe răzătoare şi mi-am amintit de un sos de fructe de pădure, văzut pe la emisiunile de gătit pe care le urmăresc, aşa că am pornit la treabă iar ăsta este rezultatul.

 

INGREDIENTE

Clătite

  • 500 ml lapte
  • 2 ouă
  • 270 gr făină
  • sare
  • 1 linguriţă coajă de portocală rasă
  • 2 linguri de zahăr
  • 70 gr unt topit

Umplutură

  • 250 gr mere rase
  • 2-3 linguri zahăr
  • 50 gr stafide
  • scorţişoară
  • nucşoară
  • lichior de scorţişoară

Sos de fructe de pădure

  • 250 gr fructe de pădure congelate
  • 2 linguri zahăr
  • 2 linguri suc de lămâie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clătite cu mere, stafide şi sos de fructe de pădure:

Am început prin a pune stafidele la înmuiat în lichior de scorţişoară.

Pentru aluatul de clătite am bătut ouăle bine, am adăugat zahărul iar apoi am adăugat în etape făina şi laptele. La sfărşit am adăugat untul topit şi răcit. Am lăsat aluatul să se odihnească şi între timp am pregătit umplutura şi sosul.

Pentru umplutură am amestecat merele cu stafidele scurse de lichior şi am adăugat zahăr, scorţişoară şi nucşoară.

Pentru sos am pus la foc fructele cu 2 linguri de zahăr şi le-am lăsat să fiarbă 2 minute. Le-am pasat prin blender, am adăugat 2 linguri de suc de lămâie şi am strecurat totul pentru a separa seminţele.

Am prăjit clătitele într-o tigaie de teflon, apoi le-am umplut cu mere, am pus deasupra sos de fructe şi am presărat zahăr pudră.

TIPS-URI

1

Umplutura este mai bună cu mere proaspete, dar eu le aveam deja în congelator

2

dacă faceţi sosul cu fructe proaspete, este mai bun nefiert (îşi păstrează toate vitaminele)

Daca ti-a placut reteta noastra "Clătite cu mere, stafide şi sos de fructe de pădure" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

anomisana 1

09.04.2012, 11:17

Mulţumesc tuturor pentru aprecieri. Oricât aş lipsi, revenirea este întotdeauna cu bucurie.

adry88 1

09.04.2012, 20:29

bune rau

Sim0na 1

09.04.2012, 21:12

Si eu una, si eu una!!!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Clatite cu lamaie