Clatite cu miere de albine si coniac

de Doralinda in Dulciuri, 2 Dec 2012 | 4512 vizualizari

 

Saptamanal fac aceste clatite, dar bineinteles la fetite le pun nutella si NU coniac ( acestea sunt ptr sot )

 

INGREDIENTE

  • 250 gr faina
  • 4 oua
  • 500 ml lapte
  • 50 gr unt
  • un plic zahar vanilat
  • putina sare
  • Miere de albine
  • putin coniac
  • putina scortisoara macinata
  • nutella
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite cu miere de albine si coniac:

Intr-un bol, punem faina si ouale apoi progresiv turnam laptele amestecand mereu. Nu amestecam deloc faina cu ouale inainte de a turna laptele ptr ca devina o compozitie greu de amestecat cu cocoloase! Apoi adaugam si zaharul vanilat si sarea amestecand inca putin. Acoperim bolul cu un prosop si lasam sa se odihneasca putin compozitia. Intr-o cratita tefal, o incalzim pe foc si apoi punem putin unt cat sa se unga tigaia apoi turnam din compozitie lasand cca 1-2 min pe fiecare parte.

Le servim cu orice garnitura ne place! Eu am folosit miere de albine, apoi dupa ce le-am rulat,am pus putin coniac si pe deasupra praf de scortisoara.

TIPS-URI

1

Se poate adauga in compozitie si o lingura de rom

2

ptr a iesi mai pufoase, putem adauga doar jumatate din cantitatea de lapte, si cealalalta jumatate smantana.

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite cu miere de albine si coniac" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (34)

Doralinda 1

03.12.2012, 14:33

Andreea, pe frugul asta merge un coniac "micut" acolo!

ANNA_46 1

03.12.2012, 14:41

Delicioase

Doralinda 1

03.12.2012, 15:04

Anna, multam mult!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Briose umplute cu branza dulce