Clatite cu miere de albine si coniac

de Doralinda in Dulciuri, 2 Dec 2012 | 2398 vizualizari

 

Saptamanal fac aceste clatite, dar bineinteles la fetite le pun nutella si NU coniac ( acestea sunt ptr sot )

 

INGREDIENTE

  • 250 gr faina
  • 4 oua
  • 500 ml lapte
  • 50 gr unt
  • un plic zahar vanilat
  • putina sare
  • Miere de albine
  • putin coniac
  • putina scortisoara macinata
  • nutella
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite cu miere de albine si coniac:

Intr-un bol, punem faina si ouale apoi progresiv turnam laptele amestecand mereu. Nu amestecam deloc faina cu ouale inainte de a turna laptele ptr ca devina o compozitie greu de amestecat cu cocoloase! Apoi adaugam si zaharul vanilat si sarea amestecand inca putin. Acoperim bolul cu un prosop si lasam sa se odihneasca putin compozitia. Intr-o cratita tefal, o incalzim pe foc si apoi punem putin unt cat sa se unga tigaia apoi turnam din compozitie lasand cca 1-2 min pe fiecare parte.

Le servim cu orice garnitura ne place! Eu am folosit miere de albine, apoi dupa ce le-am rulat,am pus putin coniac si pe deasupra praf de scortisoara.

 

TIPS-URI

1

Se poate adauga in compozitie si o lingura de rom

2

ptr a iesi mai pufoase, putem adauga doar jumatate din cantitatea de lapte, si cealalalta jumatate smantana.

COMENTARII (34)

Doralinda 1

03.12.2012, 14:33

Andreea, pe frugul asta merge un coniac "micut" acolo!

ANNA_46 1

03.12.2012, 14:41

Delicioase

Doralinda 1

03.12.2012, 15:04

Anna, multam mult!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55