Clatite cu miere, nuci, alune...si gem

de RuxyRux in Prajituri, 11 Noi 2012 | 5259 vizualizari

 

Astazi aveam televizorul deschis pe PrimaTv si acolo era emisiunea de dimineata unde prezentau un restaurant marocan( nu am vazut cum se numea), aveau tot felul de bunatati pe masa, iar la desert se serveau clatite cu nuca si miere...mmmm....mi-au facut cu ochiul imediat, sunt deosebite, delicioase dar mult prea dulci dupa gustul meu, nu am putut manca mai mult de una, iar a doua a fost o clatita cu gemul meu preferat de prune:)), dar desigur gusturile nu se discuta, eu de regula dulciurile orientale le ocolesc, sarailie, baclava etc...nu pot decat gusta... mai mult las altora :))..o reteta by Ruxy!

 

INGREDIENTE

  • 300 sau 350 gr faina( dupa ochi)
  • 3 oua mari
  • 350 ml lapte caldut
  • 250 ml apa minerala
  • 50 gr unt
  • un sfert de pahar de zahar brun pudra
  • un praf de sare roz Himalayana
  • 2 lingurite de apa de trandafiri
  • un praf de cardamon
  • coaja de la o portocala rasa
  • vanilie pudra extract natural
  • o lingurita extract de flori de portocal
  • ulei de palmier pentru uns tigaia
  • zahar pudra brun vanilat pentru decor
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite cu miere, nuci, alune...si gem:

Se mixeaza ouale, cu laptele, zaharul, faina cernuta, apa minerala si aromele. Se adauga si untul topit. Se aeriseste compozitia cu un polonic, se ia din ea si apoi se da drumul in vas inapoi de sus apoi se lasa 15 minute la odihnit.

Se coc clatitele in tigaia unsa cu ulei.

Se ung cu miere. Alunele impreuna cu nuca se mixeaza la blender si se presara peste miere, atat cat dorim. Se impaturesc si se servesc dupa dorinta si inspiratie personala.

Eu am umplut cateva si cu gem.

Poftiti la desert!

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite cu miere, nuci, alune...si gem" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Clatite cu branza la cuptor