Clatite cu piept de pui si ciuperci

de ela in Aperitive / Garnituri, 1 Noi 2012 | 27722 vizualizari

 

am tot vazut combinatia asta pe site si am tot spus ca o fac pentru ca imi plac tare mult ciupercile,pieptul de pui si clatitele....imi pare rau ca am amanat momentul....ultima reteta am vazut-o la gatit cuspor si mi-a ramas gandul...este un deliciu,sigur o voi repeta curand,dar cu ceva ingrediente in plus....ma gandesc acum la Nadina,careia ii plac tare mult ciupercile si de care imi este dor...

 

INGREDIENTE

CLATITE:

  • 3oua
  • 700ml lapte
  • 500gr faina
  • 50ml apa minerala
  • 1varf cutit bicarbonat alimenta
  • 1praf de sare
  • ulei de msline

UMPLUTURA:

  • 1fir praz mic
  • 1piept de pui dezosat fara piele
  • 300gr ciuperci proaspete
  • 2catei usturoi
  • 1lingura smantana
  • 1lingura faina
  • 250ml lapte
  • sare
  • piper
  • vegeta
  • cascaval ras
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite cu piept de pui si ciuperci:

Punem toate ingredientele pentru clatite in robotul de bucatarie(din lapte punem doar 500ml,restul il pastram pentru completare) si mixam bine.Dam la frigider minim 30minute.Preparam clatitele,adaugand lapte daca compozitia este prea groasa(ies cam 10clatite).

Pieptul de pui il taiem marunt si il punem la fiert in apa cu sare si vegeta.Cand este fiert,il punem la scurs intr-o sita,apoi il tocam cat mai marunt.

Prazul il taiem marunt.

Ciupercile le curatam de pielita si le tocam marunt.

Punem intr-o tigaie cu ulei prazul si ciupercile si lasam cateva minute la calit pana se inmoaie ciupercile.Adaugam carnea de pui,condimentele si mai lasam cateva minute,amestecand mereu.Completam cu faina si laptele si omogenizam bine,lasam sa se ingroase sosul,apoi adaugam smantana si usturoiul zdrobit si mai lasam putin.Condimentam daca mai trebuie.

Umplem fiecare clatita cu compozitia de mai sus,rulam si punem intr-o tava(unsa cu unt daca nu este de ceramica,eu am folosit tava delimano pe care o ador,nu se prinde nimic de ea).Presaram deasupra cascaval ras dupa preferinte si dam la cuptorul preincalzit,la foc mediu cam 50minute,pana cascavalul capata o crusta aurie.

Servim cald sau rece,este la fel de bun.

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite cu piept de pui si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (54)

Cris2711 1

14.11.2012, 12:17

mi-ai dat o idee buna Ela

ela 1

14.11.2012, 23:36

Cris,astept sa imi spui cum au iesit

Cris2711 1

15.11.2012, 00:52

Ela zilele urmatoare am sa le fac,te tin la curent,scumpa mea puuup

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Pleurotus pane cu cascaval