Clatite cu ricotta si stafide gratinate cu budinca de ciocolata

de adasev12 in Dulciuri, 15 Oct 2011 | 2929 vizualizari

 

un amestec de arome foarte interesant

 

INGREDIENTE

aluat de clatite;:

  • 2 oua
  • un pahar de apa minerala
  • un pahar de lapte
  • coaja de portocala rasa
  • scortisoara si nucsoara rasa
  • faina cat cuprinde
  • un varf de bicarbonat stins cu apa minerala

umplutura de clatite:

  • 250 g ricotta
  • 2 lg mari de mascarpone
  • 2 oua
  • coaja de lamaie rasa
  • 3 lg de zahar
  • un zahar vanilat
  • doua maini de stafide  imnuiate
  • o lg amidon

budinca de ciocolata :

  • un praf de budinca de 80 g
  • 300 ml lapte
  • 1 lg amidon

caramel:

  • 4 lg zahar
  • o lg unt
  • 50 ml apa

sos de ciocolata:

  • 50 ml ciocolata
  • 4 lg lapte
  • o lg unt
  • o esenta de rom de 5 ml
  • o lg crema de alune bicolora
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite cu ricotta si stafide gratinate cu budinca de ciocolata:

Mai intai se fac clatitele si se coc  mai grosute ca de obicei...eu am facut 7 clatite, dar mergeau si mai multe. Nici prea groase sa nu fie ca nu le mai puteti rula.

Se pregateste crema, amestecand toate ingredientele. Se pune si amidon fiindca iese mai subtire, si sa se lege bine astfel la cuptor.

Se face apoi caramelul in cratita in care urmeaza sa fie puse clatitele astfel: se caramelizeaza bine zaharul si se stinge cu apa apoi se pune si untul si se amesteca bine pana la omogenizarea completa. Se ia cate o clatita , se unge din belsug cu crema , se ruleaza si se asaza in cratita, tava. Eu am folosit  o forma rotunda, ca vroiam sa le fac sub forma de cochilie de melc. Asa ca se pun clatitele rulate una dupa cealalata, formandu-se cochilia, dar sa nu fie foarte ingramadite.

Se amesteca praful de budinca cu laptele, am lasat doar 300 ml de lapte ca sa se inchege mai bine, 500 era prea mult.  Se toarna peste clatite  si se mai asaza cu lingura clatitele astfe incat budinca sa patrunda si printre ele. Cred ca era mai bine daca faceam doua budinci, sa fie mai multa, asa nu mi-a acoperit bine clatitele. Aici fiecare cum crede.

Se baga tava cu clatite la cuptorul incins la 180 g  pana se leaga bine budinca, eu le-am tinut o ora. Am lasat in tava sa se raceasca si am rasturnat budinca pe un platou.

Am facut sosul de ciocolata topind la microunde toate ingredientele, mai putin romul, care l-am amestecat dupa.

Budinca se taie bucati...cam 10 buc ies...si se serveste garnisita cu sos( se poate si fara) . Optional se poate adauga si frisca la servire...aveam si eu de gand in prima faza, dar am renuntat.

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

Clatite cu ricotta si stafide gratinate cu budinca de ciocolata-0
Clatite cu ricotta si stafide gratinate cu budinca de ciocolata-1
Clatite cu ricotta si stafide gratinate cu budinca de ciocolata-2
Clatite cu ricotta si stafide gratinate cu budinca de ciocolata-3
Clatite cu ricotta si stafide gratinate cu budinca de ciocolata-4
Clatite cu ricotta si stafide gratinate cu budinca de ciocolata-5
Clatite cu ricotta si stafide gratinate cu budinca de ciocolata-6
Clatite cu ricotta si stafide gratinate cu budinca de ciocolata-7
Clatite cu ricotta si stafide gratinate cu budinca de ciocolata-8
Clatite cu ricotta si stafide gratinate cu budinca de ciocolata-9
Clatite cu ricotta si stafide gratinate cu budinca de ciocolata-10
Clatite cu ricotta si stafide gratinate cu budinca de ciocolata-11
Clatite cu ricotta si stafide gratinate cu budinca de ciocolata-12

COMENTARII (23)

adasev12

adasev12 1

17.10.2011, 14:05

cris....
gabitzu...pupam dulce

adasev12

adasev12 1

17.10.2011, 14:07

dia....

mamaieelena

mamaieelena 1

17.10.2011, 16:27

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!