Clatite cu ricotta si stafide gratinate cu budinca de ciocolata

de adasev12 in Dulciuri, 15 Oct 2011 | 5599 vizualizari

 

un amestec de arome foarte interesant

 

INGREDIENTE

aluat de clatite;:

  • 2 oua
  • un pahar de apa minerala
  • un pahar de lapte
  • coaja de portocala rasa
  • scortisoara si nucsoara rasa
  • faina cat cuprinde
  • un varf de bicarbonat stins cu apa minerala

umplutura de clatite:

  • 250 g ricotta
  • 2 lg mari de mascarpone
  • 2 oua
  • coaja de lamaie rasa
  • 3 lg de zahar
  • un zahar vanilat
  • doua maini de stafide  imnuiate
  • o lg amidon

budinca de ciocolata :

  • un praf de budinca de 80 g
  • 300 ml lapte
  • 1 lg amidon

caramel:

  • 4 lg zahar
  • o lg unt
  • 50 ml apa

sos de ciocolata:

  • 50 ml ciocolata
  • 4 lg lapte
  • o lg unt
  • o esenta de rom de 5 ml
  • o lg crema de alune bicolora
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite cu ricotta si stafide gratinate cu budinca de ciocolata:

Mai intai se fac clatitele si se coc  mai grosute ca de obicei...eu am facut 7 clatite, dar mergeau si mai multe. Nici prea groase sa nu fie ca nu le mai puteti rula.

Se pregateste crema, amestecand toate ingredientele. Se pune si amidon fiindca iese mai subtire, si sa se lege bine astfel la cuptor.

Se face apoi caramelul in cratita in care urmeaza sa fie puse clatitele astfel: se caramelizeaza bine zaharul si se stinge cu apa apoi se pune si untul si se amesteca bine pana la omogenizarea completa. Se ia cate o clatita , se unge din belsug cu crema , se ruleaza si se asaza in cratita, tava. Eu am folosit  o forma rotunda, ca vroiam sa le fac sub forma de cochilie de melc. Asa ca se pun clatitele rulate una dupa cealalata, formandu-se cochilia, dar sa nu fie foarte ingramadite.

Se amesteca praful de budinca cu laptele, am lasat doar 300 ml de lapte ca sa se inchege mai bine, 500 era prea mult.  Se toarna peste clatite  si se mai asaza cu lingura clatitele astfe incat budinca sa patrunda si printre ele. Cred ca era mai bine daca faceam doua budinci, sa fie mai multa, asa nu mi-a acoperit bine clatitele. Aici fiecare cum crede.

Se baga tava cu clatite la cuptorul incins la 180 g  pana se leaga bine budinca, eu le-am tinut o ora. Am lasat in tava sa se raceasca si am rasturnat budinca pe un platou.

Am facut sosul de ciocolata topind la microunde toate ingredientele, mai putin romul, care l-am amestecat dupa.

Budinca se taie bucati...cam 10 buc ies...si se serveste garnisita cu sos( se poate si fara) . Optional se poate adauga si frisca la servire...aveam si eu de gand in prima faza, dar am renuntat.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite cu ricotta si stafide gratinate cu budinca de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu mere