Clatite cu somon

de Roda in Somon, 3 Mai 2009 | 3305 vizualizari

 

Sunt usor de preparat si , in plus, amestecul de somon si spanac proaspat este grozav!

 

INGREDIENTE

  • 12 clatite,
  • 150g.spanac proaspat,
  • 2 fileuri mari de somon proaspat,
  • 2 manunchiuri de hasmatuchi,
  • 80g. unt,
  • 6 linguri smantana,
  • sare,
  • piper,
  • frunze de busuioc;
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite cu somon:

1.Se "coace" somonul 15 minute la abur.Apoi, se taie cubulete.


2.Se curata spanacul, se spala si se scurge .Se spala si frunzulitele de busuioc.


3.Se pun 60g. unt intr-o tigaie .Se adauga spanacul si hasmatuchi tocat si se calesc 5 minute,apoi somonul taiat cubulete ,smantana, sare si piper si se mai lasa la calit inca 3 minute.


4.Se preincalzeste cuptorul la 90*C.


5.Se umplu clatitele cu compozitia de somon ,pliindu-se ca si sarmalutele si se aseaza intr-un vas de Jena uns cu unt.Restul de unt se repartizeaza peste clatite si se coc la cuptor timp de 10 minute.La servire, se garnisesc cu frunzulite de busuioc si se servesc cu salata de iarba -grasa.


5.Salata de iarba-grasa se prepara astfel:se amesteca 2 cesti de frunze si tulpine de iarba-grasa -spalate si tocate-cu 2 cartofi fierti si taiati cubulete, cu 4 cesti de salata verde, spalata, scursa si rupta cu mana in bucatele,cu un manunchi de patrunjel verde tocat, cu 1 morcov ras, cu un ardei rosu taiat cubulete si cu 1 borcan de maioneza light .

 

COMENTARII (3)

Oana 1

03.05.2009, 17:35

Mmm, cred ca sunt delicioase ! Nu ai si poza?
Si eu sunt fan somon

Roda 1

03.05.2009, 23:30

Nu, Oana, din pacate nu.Nu am facut poze tuturor preparatelor pe care le-am gatit sau le gatesc.Atunci am poze cand vine fiica mea, adora sa pozeze.Cand voi avea aparatul meu, atunci voi jongla cum vreau eu.Nora mea are un celular bun, face poze grozave , dar nu pot fi descarcate, nu stim ce program sa folosim.Te invidiez pentru pozele tale.

Oana 1

04.05.2009, 01:19


Am descoperit si eu acum, de fapt Bucataras Ancuta m-a invatat , o functie a aparatului si ies mult mai frumoase pozele

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

11360 puncte

10740 puncte

Ina 7

7980 puncte

6390 puncte

5750 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Mena
  • 24

    S

  • 25

    D

  • 26

    L

  • 27

    MA

  • 28

    MI

  • 29

    J

  • 30

    V

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!