Clatite cu somon

de Roda in Somon, 3 Mai 2009 | 3358 vizualizari

 

Sunt usor de preparat si , in plus, amestecul de somon si spanac proaspat este grozav!

 

INGREDIENTE

  • 12 clatite,
  • 150g.spanac proaspat,
  • 2 fileuri mari de somon proaspat,
  • 2 manunchiuri de hasmatuchi,
  • 80g. unt,
  • 6 linguri smantana,
  • sare,
  • piper,
  • frunze de busuioc;
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite cu somon:

1.Se "coace" somonul 15 minute la abur.Apoi, se taie cubulete.

2.Se curata spanacul, se spala si se scurge .Se spala si frunzulitele de busuioc.

3.Se pun 60g. unt intr-o tigaie .Se adauga spanacul si hasmatuchi tocat si se calesc 5 minute,apoi somonul taiat cubulete ,smantana, sare si piper si se mai lasa la calit inca 3 minute.

4.Se preincalzeste cuptorul la 90*C.

5.Se umplu clatitele cu compozitia de somon ,pliindu-se ca si sarmalutele  si se aseaza intr-un vas de Jena uns cu unt.Restul de unt se repartizeaza  peste clatite si se coc la cuptor timp de 10 minute.La servire, se garnisesc cu frunzulite de busuioc  si se servesc cu salata de iarba -grasa.

5.Salata de iarba-grasa se prepara astfel:se amesteca 2 cesti de frunze si tulpine de iarba-grasa -spalate si tocate-cu 2 cartofi fierti si taiati cubulete, cu 4 cesti de salata verde, spalata, scursa si rupta cu mana in bucatele,cu un manunchi de patrunjel verde tocat, cu 1 morcov ras, cu un ardei rosu taiat cubulete  si cu 1 borcan de maioneza light .

 

COMENTARII (3)

Oana 1

03.05.2009, 17:35

Mmm, cred ca sunt delicioase ! Nu ai si poza?
Si eu sunt fan somon

Roda 1

03.05.2009, 23:30

Nu, Oana, din pacate nu.Nu am facut poze tuturor preparatelor pe care le-am gatit sau le gatesc.Atunci am poze cand vine fiica mea, adora sa pozeze.Cand voi avea aparatul meu, atunci voi jongla cum vreau eu.Nora mea are un celular bun, face poze grozave , dar nu pot fi descarcate, nu stim ce program sa folosim.Te invidiez pentru pozele tale.

Oana 1

04.05.2009, 01:19


Am descoperit si eu acum, de fapt Bucataras Ancuta m-a invatat , o functie a aparatului si ies mult mai frumoase pozele

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

pe 06.12 la 19:41