Clatite cu spanac la cuptor

de ilinca_rox in Aperitive / Garnituri, 28 Ian 2014 | 5194 vizualizari

 

Trebuie sa ma laud, ca daca nu eu atunci cum ... Cu aceasta reteta am participat la concursul Bonduelle si am castigat un set de vase ceramice.
Yuuuhuuuu primul meu premiu!!!!!!

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente clatite:
  • 350 ml lapte
  • 350 ml apa minerala
  • 3 oua
  • 150 g smantana 12% grasime
  • 150 g faina faina
  • 5 g zahar de zahar (o lingurita)
  • 5 g sare (o lingurita)
  • ulei
  • unt
  • Ingrediente umplutura:
  • 400 g spanac Bonduelle
  • 200 g branza cu verdeturi
  • 200 g cascaval
  • 100 g smantana 12% grasime
  • o legatura usturoi verde
  • o legatura marar
  • 10 g sare
  • 5-6 boabe piper proaspat macinat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite cu spanac la cuptor:

Clatitele

Pentru inceput pregatim clatitele. Se pun cele 3 oua intr-un bol si se bat, se adauga zaharul si sarea si se amesteca pana se topesc. Adaugam smantana, faina, laptele si apa minerala, alternand faina cu ingredientele lichide pana obtinem consistenta dorita. Din compozitia rezultata luam cu un polonic si punem la copt intr-o tgaie incinsa cu o picatura de ulei. Le coacem si le lasam deoparte pana pregatim umplutura cu spanac.

Umplutura:

Cat timp pregatim clatitele spanacul se lasa la decongelat. Usturoiul, dupa ce l-am curatat si spalat, se toaca marunt si se pune la calit pentru un minut intr-o tigaie unsa cu putin ulei, la foc mic. Dupa care punem spanacul, il calim 1-2 minute, apoi punem smantana si lasam asa la foc mic pentru 3-4 minute. Luam spanacul de pe foc, si-l lasam putin la racit. Adaugam branza cu verdeturi maruntita si cascavalul ras, mararul tocat marunt, sare si piper dupa gust, apoi amestecam bine.

Pe rand, umplem clatitele cu amestecul de spanac si le formam triunghiuri. Cuptorul se preincalzeste.

Se unge cu putin unt o tava si se aseaza clatitele. Se baga la cuptor pentru 20 de minute. Dupa 10-15 minute se verifica: se scot clatitele si se orneaza cu cascaval. Se mai lasa la cuptor pentru inca 5 minute la cuptor.

La final se scot si se servesc cat sunt calde.

Pofta buna!

      

TIPS-URI

1

clatitele sa fie putin mai groase, ca dupa coacere sa ramana pufoase;

2

se poate folosi si branza de vaci sau orice alt fel de branza;

3

tava mea a fost una de teflon, dar se poate folosi oricare alt model cat sa se aseze bine clatitele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite cu spanac la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

danakarin 1

29.01.2014, 08:41

Bun, bun de tot

laura_n 1

29.01.2014, 15:27

biig like! le ador

ilinca_rox 1

29.01.2014, 16:54

multu mult de aprecieri

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Cascaval pane