Clătite cu stafide, brânză de vaci şi multă voie bună

de Flori in Dulciuri, 8 Apr 2009 | 5729 vizualizari

 

In Franta, pe 2 Februarie este o sarbatoare numita “Chandeleur” , o zi in care se fac clatite pt. intreaga familie, asa cum facem noi cozonac de Paste. Povestindu-le copiilor de la scoala cate ceva despre aceasta sarbatoare, m-a luat valul si le-am promis sa le fac clatite, sa celebram si noi ” Chandeleur-ul” asta.

Partea buna: 2 februarie parca pica in vacanta, partea proasta (de fapt “partile”) e ca niciodata copiii nu uita o promisiune si ca eu aveam cam 3 clase de-a 4-a…in total cam vreo 60 de copii, adica vreo 70 de clatite de facut, ca am presupus ca mai scapa vreunul vreo clatita, mai vrea inca una vreun “flamangios”, chestii de astea.:) De ce va spun asta? Pt ca anul acela a fost ultima data cand am mai facut clatite…pana acum, cand am incercat sa depasec acea faza (nu mai reuseam sa tin numarul clatitelor, incat am ajuns sa iau pix si hartie si sa trag liniuta pt fiecare clatita, mi-a mirosit casa o luna cu tot cu mama hotei, numai a prajeala, o saptamana am visat numai clatite -cosmaruri, de fapt…si altele). Ar mai fi de povestit, da’ nu va mai rapesc timpul, asa ca sariti peste introducere, daca vreti direct reteta.:)

In primul rand avem nevoie de voie buna, putina muzica si zambetul pe buze. Ce urmeaza, e floare la ureche.:)

 

INGREDIENTE

  • Pt. clatite:
  • 3 oua
  • 3 liguri zahar
  • 1-2 fiole esenta de vanilie
  • 2 cani apa chioara (plata sau minerala, dupa preferinte. eu nu folosesc decat plata)
  • un praf de sare
  • cateva linguri de ulei
  • Pt compozitie:
  • o cutiuta branza de vaci
  • 250 g smantana (juma’ de galetuta)
  • o punguta de stafide cat mai “carnoase”
  • 1-2 fiole esenta rom
  • 5-6 linguri zahar
  • 2 linguri faina
  • un praf de sare
  • Pt topping:
  • restul de smantana
  • o cescuta lapte
  • 2 linguri de zahar
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clătite cu stafide, brânză de vaci şi multă voie bună:

La treaba, dragii mei! Si nu uitati sa zambiti, ca altfel se lipesc clatitele!:)

Incepem cu clatitele: Batem ouale cu zaharul, esenta de vanilie si praful de sare, 2-3 min., apoi adaugam apa si, in final, faina. E indicat sa folosim un tel in forma de para si sa amestecam continuu in timp ce turnam faina ploaie, ca aluatul sa nu faca cocoloase. Acesta trebuie sa aiba consistenta unui terci suficient de moale. Ungem tigaia de clatite cu ulei, o lasam sa se incinga si turnam aluatul cu un polonic, rotind tigaia incat clatita sa fie uniforma. Pt. intors, profesionistii o pot “arunca” cu tigaia, incepatorii o pot intoarce cu mana si “mijlocasii” pot incerca ambele variante, sa nu se plictiseasca. :) Recomand o muzica ritmata, sa merga treaba repede.:)

Sa preparam umplutura: Batem ouale cu zaharul, esenta de rom si praful de sare. Adaugam branza, apoi smantana si stafidele. In final, adaugam si faina si le amestecam bine pe toate. Pregatim un vas de yena, il ungem cu un cub de unt si umplem clatitele, aliniindu-le frumos in vas, ca la armata. In final preparam toppingul, amestecam smantana cu cescuta de lapte si zaharul ( nu trebuie sa fie f. zemos acest amestec). Inecam clatitele in topping si le aruncam la cutor, la foc mediu spre mare, pt aprox. 30 min.

Sa aveti pofta! De clatite, de zambit si nu uitati: muuuuuulta voie buna!:)

Daca ti-a placut reteta noastra "Clătite cu stafide, brânză de vaci şi multă voie bună" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu crema de vanilie, reteta simpla si rapida

de Miha 9

la 13:46

Rețetă gustoasă de post: Sote de conopidă cu ciuperci

ieri la 19:36

Reteta de Muschiulet de porc in crusta aromata - un deliciu crocant si sanatos

de Miha 9

ieri la 18:53

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Clatite cu branza la cuptor