Clatite cu sunca afumata si sirop gros de mere(dulceata de mere)

de rivka in Porc, 16 Ian 2010 | 4483 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • jumatate de litru de lapte
  • 250 gr faina
  • sare
  • ulei
  • 250 gr sunca afumata, slanina afumata, kaizer
  • unt pt prajit clatitele
  • magiun de mere(sirop gros de mere) sau alt gem dulce pt servit
 
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite cu sunca afumata si sirop gros de mere(dulceata de mere):

Se face aluatul de clatite din faina, sare, oua, lapte putin ulei si se da la rece cca 30 minute.

Intr-o tigaie se incinge pe rand cate o lingurita de unt , se adauga sunculita afumata taiata felii foarte subtiri, se lasa sa se rumeneasca putin sunculita, se adauga un polonic de aluat deasupra, cand s-a rumenit se intoc ca si clatitele, se prajesc bine pe ambele parti.

Se servesc imediat calde impreuna cu siropul(gemul) de mere, sau alt gem dulce de care aveti.

Se poate adauga in aluatul de clatite si mere rase, ies si mai bune.

Este o mancare care si copiilor le place.

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Clatite cu sunca afumata si sirop gros de mere(dulceata de mere) 13897
retete culinare - Clatite cu sunca afumata si sirop gros de mere(dulceata de mere) 13898
retete culinare - Clatite cu sunca afumata si sirop gros de mere(dulceata de mere) 13899

COMENTARII (21)

Adinuta 1

18.01.2010, 14:21

foarte interesanta combinatia! Cred ca-i buna eu aici am mancat omleta cu magiun , am sa scriu in curand despre asta. Si chiar a fost buna! Astept si supa de mazare

Adinuta 1

18.01.2010, 14:25

mihaelar63, daca ai o reteta poloneza, o astept si pe asta cu nerabdare eu sunt in Polonia si sunt curioasa ce varianta stii

adry88 1

08.05.2011, 13:09

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S