Clatite cu urda si marar

de miremirc in Dulciuri, 14 Mai 2012 | 17543 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat clatite :
  • faina
  • 2 oua
  • 250 ml lapte
  • putina sare
  • 2 lg zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • apa minerala pentru subtiat aluatul
  • 1/2 lgt bicarbonat (optional)
  • ulei pentru prajit clatitele
  • Umplutura cu urda :
  • 500 g urda
  • 1 ou
  • 4 lg zahar
  • 1 lgt esenta de vanilie
  • 1 legatura marar proaspat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite cu urda si marar:

Aluat clatite : intr-un bol punem faina, bicarbonatul, sarea, apoi ouale, zaharul, laptele treptat, amestecand mereu ca sa nu se formeze cocoloase. Adaugam apa minerala ca sa subtiem aluatul. Lasam deoparte pentru 30 de minute.

Umplutura clatite : amestecam urda cu zaharul, esenta de vanilie, oul si mararul praspat tocat marunt, adica toate ingredientele :)

Intr-o tigaie punem putin ulei la incins, apoi cu un polonic mic turnam din compozitia de clatite in tigaie. Lasam 1 minut sa se rumeneasca, intoarcem clatita pe partea cealalta , apoi pe jumatate din clatita punem din umplutura cu urda si marar praspat , iar cu partea de clatita ramasa libera o asezam peste urda. Lasam sa se rumeneasca putin , apoi intoarcem pe cealalta parte si gata, scoatem clatita cu urda. Procedam la fel pana la epuizarea aluatului si a umpluturii.

Va doresc pofta buna ! Delicioase ! :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite cu urda si marar" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

iry-gabriela 1

15.05.2012, 10:11

sunt inebunita dupa urda!

babi5 1

18.08.2013, 09:52

Bya Ralu 1

18.08.2013, 17:37

ce faine sunt!trebuie sa fac si eu

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Clatite cu urda si crema de whisky