Clatite dantelate

de Rux in Prajituri, 28 Sep 2014 | 6708 vizualizari

 

Una dintre cele mai... si mai...si mai...delicioase retete de clatite!

 

INGREDIENTE

  • 3 oua mari
  • 1 cana de lapte mare
  • 1 pahar de iaurt mare de 400 gr( grecesc 10%)
  • 1/2 cana de apa minerala ( cu bule)
  • 3 sau 4 linguri de zahar
  • vanilie
  • coaja de lamaie
  • un praf de sare
  • 1/4 lingurita de bicarbonat stins cu cateva picaturi de zeama de lamaie
  • faina cat cuprinde sa iasa un aluat de clatite
  • ulei pentru prajit
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite dantelate:

Ouale se amesteca bine cu un praf de sare, se adauga iaurtul, zaharul si se amesteca in continuare, apoi laptele, vanilia si coaja de lamaie,  faina in ploaie, bicarbonatul pe care-l stingem cu zeama de lamaie  si cautam sa obtinem un aluat mai grosut  pe care-l vom subtia cu apa minerala la sfarsit.

Aerisim compozitia de cateva ori lasand sa curga de sus din polonic inapoi in vas.

Ungem tigaia incinsa cu o lacrima de ulei si punem aluatul si prajim clatitele in stilul propriu desigur :)))

Eu le-am umplut cu gem de prune, de macese, de capsuni si cu iubita nutella.

Va asigur ca au o textura senzationala. :)

 

RETETA IN IMAGINI

Clatite dantelate-0
Clatite dantelate-1
Clatite dantelate-2
Clatite dantelate-3
Clatite dantelate-4
Clatite dantelate-5

COMENTARII (45)

Rux 1

29.09.2014, 11:33

Multumesc Alina

diaconta 1

30.09.2014, 22:39

Mi-e pofta

Rux 1

30.09.2014, 23:48

Multumesc Diuta scumpa mea!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20