Clatite de post cu visine si sos de ciocolata

de Poliana in Mancaruri de post, 26 Mar 2013 | 5058 vizualizari

 

La clatite inainte!! Nu era chiar asa...dar fiind vorba de clatite, eu zic ca merge bine :))

 

INGREDIENTE

Clatite

  • 1 lingura unt de cocos
  • 1 lingura zahar brun
  • 1/2 lingurita sare
  • 2 cani lapte de soia Joya
  • 1 cana apa minerala
  • 2 cani faina
  • 3 linguri nuca de cocos (optional)

Umplutura

  • 300 gr visine congelate
  • 3 linguri zahar brun
  • 1 lingura amidon

Sos de ciocolata

  • 500 ml lapte de soia
  • 1 lingura zahar pudra vanilat
  • 200 gr ciocolata neagra de post
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite de post cu visine si sos de ciocolata:

Clatitele nu necesita un efort mare de preparare, treaba mai anevoioasa este la coacere...stiti voi :) Eu insa de fiecare data folosesc doua tigai, imi scurteaza mult timpul petrecut 'langa' clatite...dar si drumul inspre degustarea lor :)))
Incepem cu crema de visine (am eu ceva cu visinele in perioada asta). Visinele le punem intr-o cratita pe foc mediu, le lasam asa pana cand se dezgheata complet, moment in care adaugam zaharul si le lasam sa fiarba 2-3 minute.  Amidonul il desfacem in doua linguri de apa rece, apoi il adaugam peste visine si mai lasam sa fiarba cateva miunute pana se ingroasa. Dam deoparte si trecem la clatite.
Untul de cocos il incalzim putin apoi il amestecam bine cu zaharul. Adaugam o cana de lapte de soia usor caldut si amestecam bine. Punem faina si incercam sa omogenizam (scapam de cocoloase) apoi adaugam si restul de apa si lapte de soia. Trebuie sa obtinem un aluat de clatite ca o smantana. In functie de consistenta lui mai adaugam apa minerala sau faina. La final adaugam sarea si nuca de cocos, daca va place.
Coacem pe rand clatitele pana se rumenesc usor, pana cand terminam compozitia.  Cat timp se coc clatitele putem sa facem sosul, care e asa simplu ca se face cat ai zice...sos :) Punem laptele de soia pe foc, adaugam zaharul si in momentul in care este fierbinte punem ciocolata rupta bucatele si omogenizam. Lasam putin deoparte apoi se poate folosi din abundenta peste clatitele umplute generos cu crema de visine.
Enjoy!

 

RETETA IN IMAGINI

Clatite de post cu visine si sos de ciocolata-0
Clatite de post cu visine si sos de ciocolata-1
Clatite de post cu visine si sos de ciocolata-2
Clatite de post cu visine si sos de ciocolata-3
Clatite de post cu visine si sos de ciocolata-4

COMENTARII (25)

Krystyan Trendy 1

08.12.2013, 14:13

minunate!

babi5 1

27.11.2014, 10:54

un mare like

monik80 1

21.03.2015, 07:57

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

pe 06.12 la 19:41