Clătite din suc de sfeclă umplute cu cremă de brânză a la Jamie Oliver

de Panacris in Aperitive / Garnituri, 2 Sep 2014 | 1951 vizualizari

 

Așa să continui epopeea am făcut o fuziune de la Paprika Tv, Red Velvet umplutue cu cremă de brânză a la Jamie Oliver, el a umplut flori de dovlecei cu această cremă. Dar și clătitele aperitiv s-au dovedit a fi la fel de savuroase. P.S. de aceea am pus zilele trecute întrebarea cît de iute e ardeiul acela movaliu :D

 

INGREDIENTE

  • Pentru clătite:
  • Ou 1 bucată,
  • Apă minerală 100 ml,
  • Sfeclă roșie 2 bucăți mici, din care se va obține cca. 50 ml suc,
  • Ulei 1 lingură,
  • Sare un praf,
  • Făină albă de grâu 55 g.
  • Pentru umplutură:
  • Brânză cremoasă cu verdețuri de la Delaco 100 g,
  • Coajă de la o lămâie,
  • Coajă de la ½ portocală,
  • Frunze de mentă 3-4 bucăți,
  • Ardei iute mov 1 bucată.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clătite din suc de sfeclă umplute cu cremă de brânză a la Jamie Oliver:

Sfecla spălată, necurățată, doar de capete, se taie în felii și se introduce în aparatul de stors fructe/legume și se va obține cca. 50 ml suc de sfeclă. Oul se bate energic cu sucul, de fapt un fel de nectar de sfeclă ;), apa minerală ca să subțieze compoziția, făina și praful de sare, obținându-se un aluat fluid și omogen, fără cocoloașe. Din acest amestec rezultă 4 clătite mai grosuțe.

Aparatul Philips Multicooker, se conectează la sursa de curent, se selectează din MENIU programul FRY, se unge vasul cu puțin ulei și se trece la prăjitul clătitelor. Sincer, aveam o strângere de inimă că se vor maronii:D, dar s-a dovedit clar că au rămas roșiatice exact cum am văzut la TV și pe diverse site/blog-uri culinare. Se coace clătita pe fiecare parte cca. 5 minute, numai e nevoie să adăugați ulei în vas. Cel mai mult mi-a plăcut că nu am simțit mirosul acela specific de clătite prăjite ;)

Între timp ne ocupăm de umplutură: brânza cremoasă cu verdeață se amestecă cu coaja de citrice, frunzulițele de mentă tocate mărunt și ardeiul iute, curățat de semințe și tocat mărunt. ;) 

Clătitele se umplu cu crema de brânză, se rulează și se servesc reci.

Spor și poftă bună!

 

TIPS-URI

1

Nu se simte gustul de sfeclă roșie în clătite

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Clătite din suc de sfeclă umplute cu cremă de brânză a la Jamie Oliver 339851
retete culinare - Clătite din suc de sfeclă umplute cu cremă de brânză a la Jamie Oliver 339852
retete culinare - Clătite din suc de sfeclă umplute cu cremă de brânză a la Jamie Oliver 339853
retete culinare - Clătite din suc de sfeclă umplute cu cremă de brânză a la Jamie Oliver 339854
retete culinare - Clătite din suc de sfeclă umplute cu cremă de brânză a la Jamie Oliver 339855
retete culinare - Clătite din suc de sfeclă umplute cu cremă de brânză a la Jamie Oliver 339856
retete culinare - Clătite din suc de sfeclă umplute cu cremă de brânză a la Jamie Oliver 339857
retete culinare - Clătite din suc de sfeclă umplute cu cremă de brânză a la Jamie Oliver 339858
retete culinare - Clătite din suc de sfeclă umplute cu cremă de brânză a la Jamie Oliver 339859
retete culinare - Clătite din suc de sfeclă umplute cu cremă de brânză a la Jamie Oliver 339860
retete culinare - Clătite din suc de sfeclă umplute cu cremă de brânză a la Jamie Oliver 339861
retete culinare - Clătite din suc de sfeclă umplute cu cremă de brânză a la Jamie Oliver 339862
retete culinare - Clătite din suc de sfeclă umplute cu cremă de brânză a la Jamie Oliver 339863
retete culinare - Clătite din suc de sfeclă umplute cu cremă de brânză a la Jamie Oliver 339864
retete culinare - Clătite din suc de sfeclă umplute cu cremă de brânză a la Jamie Oliver 339865

COMENTARII (26)

MotanLaOale 1

03.09.2014, 08:46

Rocsi 1

03.09.2014, 11:00

Faina prezentare!

Ela68 1

03.09.2014, 14:20

ce prezentabil , deosebit

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25