Clatite gratinate

de Angelina_Elena in Pui, 24 Aug 2013 | 4185 vizualizari

 

Aceste clatite au fost pranzul nostru de astazi! Foarte bune si rapide daca nu luam in considerare timpul de pregatire al clatitelor:)

 

INGREDIENTE

  • 12 clatite
Umplutura:
  • 1 bucata piept de pui prajit (eu am avut o bucata ramasa de ieri)
  • 450 g ghebe
  • 4 rosii
  • 3 cepe
  • 3 linguri ulei
  • 1 ardei kapia
  • 1/2 lingurita patrunjel uscat
  • sare
  • piper
Pentru gratinat:
  • 4 oua
  • 150 g iaurt
  • 50 ml lapte
  • feliute de cascaval Delaco Sofia
  • 1 praf de sare
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite gratinate:

Prima data pregatim clatitele dupa reteta preferata.

Apoi curatam cepele, le spalam si le taiem feliute.

Ardeiul in spalam si il taiem feliute si pe acesta.

Ghebele le punem la desarat in apa rece, apoi le punem scurs si le tocat marunt.

Punem uleiul la incins intr-o tigaie, apoi adaugam ceapa, lasam sa se inmoaie bine, apoi adaugam ardeiul si lasam sa se caleasca impreuna 5 minute.

Rosiile le spama, le decojim, apoi le punem in vasul de la blender si le mixam bine.

Peste ceapa si ai ardei daugam ghebele si sucul de rosii, potrivim cu sare si piper dupa gust, adaugam patrunjelul uscat, omogenizam si lasam sa fiarba pana scade putin sosul.

Lasam sa se raceasca.

Pieptul de pui il taiem feliute.

Luam cate o clatita, punem o lingura de umplutura, 3 feliute de piept de pui si o impaturim.

Iaurtul il punem intr-un bol, adaugam ouale, laptele, sarea si batem bine.

Procedam la fel cu toate, apoi le asezam intr-un vas (eu am folosit un vas de lut) tapetat cu unt si le acoperim cu compozitia de oua cu iaurt.

Dam vasul la cuptorul preincalzit pentru 30 de minute, apoi oprim focul, punem feliutele de cascaval si lasam in cuptor sa se topeasca.

Servim cald simplu sau cu smantana.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

In locul carnitei de pui putem sa folosim carnita de curcan.

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite gratinate" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Clatite brasovene gratinate