Clatite pentru micul dejun

de simona72 in Aperitive / Garnituri, 21 Feb 2016 | 3598 vizualizari

 

Clatite cu dragoste pregatite...
 

 

INGREDIENTE

  • pentru clatite:
  • 150 ml lapte
  • 100 ml sana
  • 1 praf de sare
  • 1 ou
  • 1 lingura zahar
  • 1 lingurita coaja razuita de portocala
  • 200 gr faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • pentru umplutura:
  • crema de branza cu avocado(1 avocado, sare dupa gust, sucul de la 1/2 lamaie, cateva frunze de chivas, 100 gr branza proaspata Delaco, 1 lingura smantana grasa)
  • felii de cascaval de capra
  • felii de sunca
  • pentru salata:
  • valeriana
  • rosii cherry
  • sare si piper dupa gust
  • ulei de masline si otet balsamic
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite pentru micul dejun:

Pentru clatite: punem intr-un castron oul, sarea, zaharul, laptele si sana. Amestecam energic cu un tel tip para pana la incorporarea ingredientelor. Amestecam faina cu praful de copt, o adaugam la ingredientele umede plus putina coaja de portocala rasa. Amestecam bine cu telul pana faina se desface si nu sunt cocoloase si ne rezulta un aluat fin si mai gros care se aseamana cu o smantana groasa. Lasam aluatul sa se odihneasca 10-15 minute. Incingem o tigaie antiaderenta, adaugam un strop de ulei, punem un polonic mic de aluat, lasam sa se prajeasca 2 minute pana face bule, intoarcem clatita si o mai prajim 2 minute. Prajim clatite mici cu diametrul maxim de 10 cm. 

Pentru umplutura: este necesar sa facem crema de branza cu avocado. In bolul robotului punem pulpa unui avocado. Adaugam imediat peste el zeama de lamaie si maruntim/pasiram bine fructul. Adaugam sare, branza si smantana si pasiram bine pana obtinem o crema fina si avocado este bine maruntit. la final adaugam ceapa chivas taiata fin si amestecam cu o spatula.

Pentru asamblare: pe o farfurie punem prima clatita, adaugam 1 lingura plina de crema de branza cu avocado, asezam o alta clatita, peste o felie de cascaval plus o felie de sunca, alta clatita, crema de branza, clatita, cascaval plus sunca, clatita. Facem un turnulet mic din clatite suprapuse...Servim cu salata facuta din valeriana si rosii cherry asezonata cu sare, piper, ulei de masline si otet balsamic. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite pentru micul dejun" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

Valclaudia 1

21.02.2016, 22:06

ce rasfat pe baietii tai,Simo! Multa dragoste le-ai servit .... bravo! Asa si trebuie!

Tabita _ 1

22.02.2016, 10:29

anca_rm 1

22.02.2016, 11:32

vreau si eu , imi place mai ales umplutura cu avocado. O nebunie

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Pachetele cu branza topita si susan