Clatite pufoase cu ricotta si gem de afine

de Oana in Prajituri, 9 Apr 2010 | 10652 vizualizari

 

Atat de fine...delicioase!

 

INGREDIENTE

  • Pentru clatite:
  • 500 ml iaurt de baut/sana
  • 2 oua
  • 4 linguri ulei
  • 4 linguri zahar
  • 2 fiole cu esenta de vanilie
  • 2 pahare faina
  • 2 lingurite praf de copt
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 1/2 lingurita sare
  • Pentru umplutura:
  • o cutie ricotta (250g)
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lingura zahar pudra
  • gem de afine
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite pufoase cu ricotta si gem de afine:

Se bat ouale impreuna cu zaharul, se adauga uleiul, iaurtul de baut si vanilia. Separat, se amesteca faina cu praful de copt, bicarbonatul si sarea. Se toarna amestecul lichid peste faina, se incorporeaza lejer, cu lingura. Se lasa sa se odihneasca 15 minute. Se coc clatitele in tigaia unsa cu ulei, doar la prima clatita.

Branza se amesteca cu zaharul pudra si zaharul vanilat, cu o lingura.

Se umplu clatitele cu un strat de branza iar deasupra se pune un strat de gem de afine. Se pliata in patru si se pudreaza cu zahar.

 

Poate vreti sa incercati si:

Clatite pufoase cu mere

 

RETETA IN IMAGINI

Clatite pufoase cu ricotta si gem de afine-0
Clatite pufoase cu ricotta si gem de afine-1
Clatite pufoase cu ricotta si gem de afine-2
Clatite pufoase cu ricotta si gem de afine-3
Clatite pufoase cu ricotta si gem de afine-4
Clatite pufoase cu ricotta si gem de afine-5

COMENTARII (21)

housy

housy 1

04.07.2010, 18:23

uf uf

Adinacarla

Adinacarla 1

04.07.2010, 19:06

delicios

Oana

Oana 1

04.07.2010, 19:14

Chiar! Ar fi bune

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!