Clatite (reteta mea de baza)

de Lavinia in Dulciuri, 1 Feb 2013 | 1662 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 50 g unt
  • 3 cani faina
  • lapte pentru un aluat moale
  • 1 vf cutit praf de copt
  • 1 vf cutit sare
  • 1 fiola esenta rom
  • 3 pliculete zahar vanilat
  • 2 linguri zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite (reteta mea de baza):

Mixam galbenusurile cu praful de sare zaharul zi zaharul vanilat pana se topeste zaharul. Adaugam untul topit si racit si mixam in continuare. Adaugam faina, laptele, praful de copt stins cu putina apa minerala si esenta de rom si amestecam bine sa nu ramana cocoloase. Lasam aluatul la rece sa se odihneasca minim 3 ore.

Albusurile le batem spuma cu un praf de sare si le adaugam peste aluatul de clatite.

Coaceti clatitele pe fiecare parte si le serviti cu umplutura aleasa.

Sunt atat de bune,aromate si fragede ca imi place sa le mananc asa simple!

 

 

RETETA IN IMAGINI

Clatite (reteta mea de baza)-0
Clatite (reteta mea de baza)-1
Clatite (reteta mea de baza)-2
Clatite (reteta mea de baza)-3

COMENTARII (14)

Lavinia 1

01.02.2013, 12:45

multumesc

Rocsi 1

01.02.2013, 21:17

Clatite as servi oricand!

Lavinia 1

01.02.2013, 21:38

Rocsi

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04