Clatite rupte

de adry88 in Dulciuri, 18 Feb 2016 | 516 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 250 ml lapte
  • 200 g faina
  • 2 linguri zahar
  • 2 linguri ulei
  • esenta de rom
  • 1 piersica (din compot)
  • 1 lingura stafide
  • 4 bobite struguri
  • 2 linguri zahar
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite rupte:

Galbenusurile,laptele,esenta,zaharul le amestecam bine dupa care adaugam faina treptat amestecand continuu.

Dupa ce s-a incorporat faina adaugam albusurile mixate spuma cu un praf de sare.Amestecam cu o paleta pana ce se omogenizeaza.

Intr-o tigaie topim putin unt si cand s-a topit adaugam un polonic de umplutura,lasam sa prinda culoare maronie pe o parte dupa care o intoarcem,o lasam cateva secunde dupa care o rupem bucati cu ajutorul paletei.

Adaugam 1-2 linguri de zahar,piersica taiata felii,stafidele inmuiate in rom,bobitele de struguri,amestecam si mai lasam 1 min pe foc(pana ce se caramelizeaza zaharul)

Scoatem intr-un bol si servim cu zahar pudra.

 

RETETA IN IMAGINI

Clatite rupte-0
Clatite rupte-1
Clatite rupte-2
Clatite rupte-3
Clatite rupte-4
Clatite rupte-5

COMENTARII (11)

- TABITA - 1

18.02.2016, 14:51

adry88 1

18.02.2016, 19:35

mirela0911 1

21.02.2016, 11:25

Bune!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

pe 06.12 la 19:41