Clatite rupte

de adry88 in Dulciuri, 18 Feb 2016 | 2457 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 250 ml lapte
  • 200 g faina
  • 2 linguri zahar
  • 2 linguri ulei
  • esenta de rom
  • 1 piersica (din compot)
  • 1 lingura stafide
  • 4 bobite struguri
  • 2 linguri zahar
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite rupte:

Galbenusurile,laptele,esenta,zaharul le amestecam bine dupa care adaugam faina treptat amestecand continuu.

Dupa ce s-a incorporat faina adaugam albusurile mixate spuma cu un praf de sare.Amestecam cu o paleta pana ce se omogenizeaza.

Intr-o tigaie topim putin unt si cand s-a topit adaugam un polonic de umplutura,lasam sa prinda culoare maronie pe o parte dupa care o intoarcem,o lasam cateva secunde dupa care o rupem bucati cu ajutorul paletei.

Adaugam 1-2 linguri de zahar,piersica taiata felii,stafidele inmuiate in rom,bobitele de struguri,amestecam si mai lasam 1 min pe foc(pana ce se caramelizeaza zaharul)

Scoatem intr-un bol si servim cu zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite rupte" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Budinca de clatite (cu sos de ciocolata si banane in sirop de portocale)