Clatite tavalite

de alinutza1983 in Dulciuri, 5 Feb 2011 | 5168 vizualizari

 

Sunt cele mai la inemana dulciuri, care ne scot din orice incurcatura...:)...asa a fost in cazul meu!

 

INGREDIENTE

  • PENTRU ALUAT:
  • 2 oua
  • 350-400 ml lapte
  • 200-250 gr faina
  • 1 praf de sare, ulei
  • PENTRU UMPLUTURA:
  • 200 gr branza dulce de vaci
  • 2 linguri mascarpone
  • 2-3 linguri zahar
  • 1-2 oua
  • 2 linguri esenta rom
  • optional: stafide
  • PENTRU FINISARE:
  • 200 gr pesmet,
  • 150 gr nuca,
  • 2linguri zahar pudra,
  • 50 gr unt
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite tavalite:

1. Primul pas presupune sa coacem clatitele ( amestecam ingredientele pentru aluat, apoi intr-o tigaie incinsa, unsa cu ulei, cocem rand pe rand foile de clatite)...

2. Trecem branza de vaci printr-o sita, apoi o amestecam cu mascarpone. zahar,esenta, oua si stafide.

3. Clatitele se vor umple cu aceasta compozitie de barnza, apoi se vor rula, avand grija sa fie stranse bine la capete...

4. separat , in unt, vom rumeni pesmetul, iar catre final adaugam si nuca macinata si zahrul.

5. Intr-un vas termorezistent ( tapetat cu unt si pesmet ) se vor aseza clatitele soldateste , iar deasupra lor se va pune din belsug amestec din pesmet si nuca.

6. Dam totul la cuptor cca 10 min, la foc mediu....cand sunt gata pot  fi insotite si de un sos de ciocolata sau caramel ( dar deja sunt mult prea bogatein calorii) , dar si de un praf de scortisoara.

TIPS-URI

1

in aluatul de clatite, putem inlocui o parte din cantitatea de lapte cu apa minerala (ies mai pufoase asa)

2

mascarpone se poate inlocui cu niste smantana autohtona.

3

( putem folosi orice alta reteta de clatite )- dupa bunul plac al fiecarui bucataras

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite tavalite" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

diaconta 1

06.02.2011, 12:56

te scot pe tine Motane,eu ma duc la o tavaleala prin zapada

mirela0911 1

06.02.2011, 19:47

Ce bune sunt

adry88 1

04.07.2011, 21:21

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort de clatite cu sirop caramel