Clatite umplute cu caise si sos caramel

de laura_n in Dulciuri, 19 Feb 2016 | 466 vizualizari

 

Niste boccelute dulci, din clatite, fac deliciul mai ales al copiilor.


Am gasit niste caise coapte, bune, le-am tras un pic in unt si zahar, apoi le-am invaluit intr-un sos de caramel.


Caramelul dulce a alternat de minune cu gustul acrisor al caiselor, si eu am pus deasupra si un mot de iaurt rece si cremos. Daca va plac caisele, va promit ca veti fi cuceriti de aceasta combinatie.


Clatitele...le-am facut rapid, la Panini Maker, cum altfel. Chiar imi place acest aparat si chiar face treaba, pe cuvantul meu de bloger culinar si de mama gospodina :))


 

 

INGREDIENTE

  • 2 oua de gaina
  • 1 praf sare
  • 1 plic zahar vanilat
  • 800 ml lapte dulce de vaca
  • 1 cana faina (in functie de faina pe care o folositi, e posibil sa intre un pic mai multa)
  • Umplutura:
  • - 8 caise bine coapte
  • - 2 linguri zahar
  • - 30 g unt
  • pentru caramel:
  • - 100 gr zahar brut
  • - 100 ml smantana dulce
  • - 1 cub unt
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite umplute cu caise si sos caramel:

Intr-un castron, amestecam ouale, un praf de sare si zaharul pudra. Adaugam laptele, amestecand continuu pana il incorporam pe tot. Adaugam faina si amestecam pana obtinem un aluat fluid, omogen. Dam deoparte.

Deschidem capacul aparatului, si cu ajutorul unui polonic, turnam discuri din compozitie, apoi inchidem capacul si lasam aproximativ 15-20 secunde sa se coaca. De data aceasta, avand o compozitie mai fluida, se vor coace mai repede. Deschidem aparatul cu atentie si scoatem clatita pe un gratar, cu ajutorul unei spatule. Atentie, sa fie din lemn ca sa nu zgariati aparatul.

Procedam la fel cu toata compozitia de clatite, apoi deconectam aparatul de la sursa de curent si il stergem cu o laveta umeda.

Spalam si feliem caisele. Intr-o cratita, punem 2 linguri de zahar, unt, apoi punem pe foc la caramelizat. Camd incepe sa sfaraie, adaugam caisele si mai lasam pe foc cateva minute. Dam deoparte si lasam sa se tempereze.

In alta cratita, punem la caramelizat zaharul. Amestecam continuu si lasam focul mediu spre mic ca sa nu se arda zaharul. Cand s-a topit, adaugam smantana toata odata si amestecam. Atentie la aburi. Dupa ce s-a omogenizat compozitia, adaugam si cubul de unt. Amestecam si lasam cateva minute sa mai scada pe foc, apoi dam deoparte.

Pregatim o farfurie mare. Asezam cate o clatita si taiem un fasie de pe margine. Ne va folosi sa legam boccelutele de clatite. In mijlocul clatitei asezam umplutura din 2-3 linguri cu caise, apoi 2-3 linguri sos caramel si strangem clatita ca un cosulet, legam cu atentie cu "snur" si le punem deoparte.

Le servim alaturi de un mot de iaurt rece, cremos sau o cupa de inghetata de rom.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Clatite umplute cu caise si sos caramel 429077
retete culinare - Clatite umplute cu caise si sos caramel 429078
retete culinare - Clatite umplute cu caise si sos caramel 429079
retete culinare - Clatite umplute cu caise si sos caramel 429080
retete culinare - Clatite umplute cu caise si sos caramel 429081
retete culinare - Clatite umplute cu caise si sos caramel 429082
retete culinare - Clatite umplute cu caise si sos caramel 429083
retete culinare - Clatite umplute cu caise si sos caramel 429084
retete culinare - Clatite umplute cu caise si sos caramel 429085

COMENTARII (15)

Rocsi 1

19.02.2016, 19:28

Vreau, dar nu am si nu fac

alilianaa 1

19.02.2016, 20:15

tare bune!

mirela0911 1

20.02.2016, 20:34

Ce bunatate!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25