Clatite umplute cu caise si sos caramel

de laura_n in Dulciuri, 19 Feb 2016 | 2229 vizualizari

 

Niste boccelute dulci, din clatite, fac deliciul mai ales al copiilor.
Am gasit niste caise coapte, bune, le-am tras un pic in unt si zahar, apoi le-am invaluit intr-un sos de caramel.
Caramelul dulce a alternat de minune cu gustul acrisor al caiselor, si eu am pus deasupra si un mot de iaurt rece si cremos. Daca va plac caisele, va promit ca veti fi cuceriti de aceasta combinatie.
Clatitele...le-am facut rapid, la Panini Maker, cum altfel. Chiar imi place acest aparat si chiar face treaba, pe cuvantul meu de bloger culinar si de mama gospodina :))
 

 

INGREDIENTE

  • 2 oua de gaina
  • 1 praf sare
  • 1 plic zahar vanilat
  • 800 ml lapte dulce de vaca
  • 1 cana faina (in functie de faina pe care o folositi, e posibil sa intre un pic mai multa)
  • Umplutura:
  • - 8 caise bine coapte
  • - 2 linguri zahar
  • - 30 g unt
  • pentru caramel:
  • - 100 gr zahar brut
  • - 100 ml smantana dulce
  • - 1 cub unt
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite umplute cu caise si sos caramel:

Intr-un castron, amestecam ouale, un praf de sare si zaharul pudra. Adaugam laptele, amestecand continuu pana il incorporam pe tot. Adaugam faina si amestecam pana obtinem un aluat fluid, omogen. Dam deoparte.

Deschidem capacul aparatului, si cu ajutorul unui polonic, turnam discuri din compozitie, apoi inchidem capacul si lasam aproximativ 15-20 secunde sa se coaca. De data aceasta, avand o compozitie mai fluida, se vor coace mai repede. Deschidem aparatul cu atentie si scoatem clatita pe un gratar, cu ajutorul unei spatule. Atentie, sa fie din lemn ca sa nu zgariati aparatul.

Procedam la fel cu toata compozitia de clatite, apoi deconectam aparatul de la sursa de curent si il stergem cu o laveta umeda.

Spalam si feliem caisele. Intr-o cratita, punem 2 linguri de zahar, unt, apoi punem pe foc la caramelizat. Camd incepe sa sfaraie, adaugam caisele si mai lasam pe foc cateva minute. Dam deoparte si lasam sa se tempereze.

In alta cratita, punem la caramelizat zaharul. Amestecam continuu si lasam focul mediu spre mic ca sa nu se arda zaharul. Cand s-a topit, adaugam smantana toata odata si amestecam. Atentie la aburi. Dupa ce s-a omogenizat compozitia, adaugam si cubul de unt. Amestecam si lasam cateva minute sa mai scada pe foc, apoi dam deoparte.

Pregatim o farfurie mare. Asezam cate o clatita si taiem un fasie de pe margine. Ne va folosi sa legam boccelutele de clatite. In mijlocul clatitei asezam umplutura din 2-3 linguri cu caise, apoi 2-3 linguri sos caramel si strangem clatita ca un cosulet, legam cu atentie cu "snur" si le punem deoparte.

Le servim alaturi de un mot de iaurt rece, cremos sau o cupa de inghetata de rom.

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite umplute cu caise si sos caramel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

Rocsi 1

19.02.2016, 19:28

Vreau, dar nu am si nu fac

alilianaa 1

19.02.2016, 20:15

tare bune!

mirela0911 1

20.02.2016, 20:34

Ce bunatate!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Turta dulce cu pere