Clatite umplute cu carne

de danakarin in Mancaruri cu carne, 14 Ian 2014 | 7012 vizualizari

 

M-a inspirat discutia amuzanta despre clatite de ieri-alaltaieri,!

 

INGREDIENTE

  • Pentru clatite:
  • 250 g de faina
  • 500 ml de lapte
  • 50 ml de apa gazoasa sau minerala
  • un varf de cutit de sare
  • 3 oua
  • Pentru umplutura :
  • 500 g de carne macinata de porc si vita
  • o ceapa
  • o lingurita de boia ungureasca
  • 2 catei de usturoi
  • sare piper
  • o lingurita de cimbru uscat
  • o lingura de smantana
  • un pic de apa
  • 50 g de unt
  • Pentru sos:
  • o ceapa mica
  • un ardei capia
  • o rosie
  • o lingurita de boia
  • o nuca de unt
  • 100 ml de smantana de frisca
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite umplute cu carne:

Prima data am pregatit umplutura. Am curatat si taiat marunt ceapa si usturoiul, le-am calit in unt intr-o tigaie mai adanca, am adaugat carnea tocata si am lasat sa se prajeasca nitel, am pus apoi boia, sare, piper, cimbru si am turnat cam 100 ml de apa si am fiert compozitia pana a scazut lichidul. Cand s-a racit un pic am adaugat o lingura de smantana groasa. 

Din faina, oua sare si lapte am facut aluatul de clatite. La sfarsit am adaugat un pic de apa minerala. Uneori le fac si doar cu apa minerala, fara lapte. Am lasat sa se odihneasca aluatul vreo 15 minute. le-am copt intr-o tigaie antiadeziva punand din cand in cand un pic de ulei, de obicei cand s-au copt pe o parte, desprind marginea si pun un Pic de ulei apoi le intorc. 

Am umplut clatitele, le-am cladit intr-un vas termoreziztent, am pus deasupra cateva felii subtiri de unt si le-am dat la cuptor pentru 15 minute . 

Pentru sos am calit in unt ceapa, ardeiul taiat marunt, rosia taiata bucatele, cu sare , piper si bioa, cand totul s-a inmuiat am turnat smantana de frisca, am dat in clocot, am maruntit cu blenderul si am trecut apoi sosul prin sita. L-am servit fierbinte  , langa clatite. 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite umplute cu carne" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (18)

ianculubita 1

14.01.2014, 15:52

mmmm,o bunatate!!

danakarin 1

14.01.2014, 20:54

Ah, ce bine ca va plac! Mulzutmesc tuturor!

robert_b 1

15.07.2014, 21:17

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Clatite Oscar