Clatite umplute cu carne

de danakarin in Mancaruri cu carne, 14 Ian 2014 | 3873 vizualizari

 

M-a inspirat discutia amuzanta despre clatite de ieri-alaltaieri,!

 

INGREDIENTE

  • Pentru clatite:
  • 250 g de faina
  • 500 ml de lapte
  • 50 ml de apa gazoasa sau minerala
  • un varf de cutit de sare
  • 3 oua
  • Pentru umplutura :
  • 500 g de carne macinata de porc si vita
  • o ceapa
  • o lingurita de boia ungureasca
  • 2 catei de usturoi
  • sare piper
  • o lingurita de cimbru uscat
  • o lingura de smantana
  • un pic de apa
  • 50 g de unt
  • Pentru sos:
  • o ceapa mica
  • un ardei capia
  • o rosie
  • o lingurita de boia
  • o nuca de unt
  • 100 ml de smantana de frisca
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite umplute cu carne:

Prima data am pregatit umplutura. Am curatat si taiat marunt ceapa si usturoiul, le-am calit in unt intr-o tigaie mai adanca, am adaugat carnea tocata si am lasat sa se prajeasca nitel, am pus apoi boia, sare, piper, cimbru si am turnat cam 100 ml de apa si am fiert compozitia pana a scazut lichidul. Cand s-a racit un pic am adaugat o lingura de smantana groasa. 

Din faina, oua sare si lapte am facut aluatul de clatite. La sfarsit am adaugat un pic de apa minerala. Uneori le fac si doar cu apa minerala, fara lapte. Am lasat sa se odihneasca aluatul vreo 15 minute. le-am copt intr-o tigaie antiadeziva punand din cand in cand un pic de ulei, de obicei cand s-au copt pe o parte, desprind marginea si pun un Pic de ulei apoi le intorc. 

Am umplut clatitele, le-am cladit intr-un vas termoreziztent, am pus deasupra cateva felii subtiri de unt si le-am dat la cuptor pentru 15 minute . 

Pentru sos am calit in unt ceapa, ardeiul taiat marunt, rosia taiata bucatele, cu sare , piper si bioa, cand totul s-a inmuiat am turnat smantana de frisca, am dat in clocot, am maruntit cu blenderul si am trecut apoi sosul prin sita. L-am servit fierbinte  , langa clatite. 

 

 

COMENTARII (18)

ianculubita 1

14.01.2014, 15:52

mmmm,o bunatate!!

danakarin 1

14.01.2014, 20:54

Ah, ce bine ca va plac! Mulzutmesc tuturor!

robert_badica 1

15.07.2014, 21:17

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04